Hallo Prulleke,

De nieuwe jaarcatalogus is live en je kunt hem nu ook als PDF bekijken via mijn catalogus pagina. Echter is er een volledige productgroep verdwenen uit de jaarlijkse publicatie. Op bladzijde 8 staat er wel een grote foto met wat tekst maar nergens kun je het aanbod zien of de coördinerende prijzen en artikelnummers vinden. Hoe dat zit, leg ik je vandaag graag uit.

Wat is een kit?

Laten we beginnen met antwoord geven op de vraag: Wat is een kit? Een kit is een klein collectiepakket met alle benodigde materialen om een bepaalde hoeveelheid projecten te maken. Hierin zit dus papier, lijn, enveloppen, uitgestansde (of lasercut) vormen, lint of twine, embellishment en zelfs stempels, inkt en een transparant blok. Alles wat je nodig hebt om de vooraf ontworpen projecten snel na te kunnen maken. Bovendien zit alles bij elkaar in een doosje zodat je het makkelijk mee kunt nemen om samen met iemand aan de knutsel te gaan of om het als een kado te kunnen geven aan een gastvrouw, bijvoorbeeld.

Voordelen van kits

Doordat je werkt met een kant en klaar pakket, betekent het dat je snel aan de slag kan. Knippen en plakken hebben we op de basisschool al geleerd dus iedereen kan, zo’n kit maken. Er zitten kleurenfoto’s bij van de projecten met instructies om te volgen. Meestal zit er voldoende materiaal in om de kaarten (of andere projecten) meerdere keren te kunnen maken waardoor je merkt dat het steeds sneller gaat. Omdat de projecten eenvoudig zijn betekent het dat je er makkelijk een geslaagd gevoel aan overhoud. Maar ook voor meer ervaren knutselaars zijn kits ideaal omdat je er ideeën mee opdoet door een andere compositie of unieke materialen te gebruiken. Als je heel vergevorderd bent, kun je nog steeds overwegen om eens een kit aan te schaffen. Er is namelijk geen knutselpolitie en er komt ook niemand controleren of je de materialen wel hebt gebruikt zoals in de bijgevoegde flyer staat. Je kunt een kit dus ook zien als een mini suite met coördinerende materialen die je op een hele eigen manier toepast, versnijdt en combineert.

Waar zijn ze dan?

Niet in de catalogus dus! Omdat Stampin’ Up! ziet wat een brede potentie de kits hebben, willen ze er wat meer kunnen bieden. De kits zullen daarom alleen nog op de website aangeboden worden. (Je kunt ze dan ook via mij per mail bestellen maar daar zie je het actuele aanbod.) De bedoeling is dat er vaker kits bij gaan komen en dus ook dat er kits zullen wegvallen. Om te beginnen gaat Stampin’ Up! per 1 juni 10 verschillende kits uitbrengen. Welke dat precies zijn ga ik je nu vertellen.

Stamping en non-stamping kits

Voor deze eerste uitgave maakt Stampin’ Up! onderscheid tussen Stamping kits, waarbij je dus ook stempels en een mini ink spot krijgt en non-stamping kits waar je geen stempels bij nodig hebt. Beide kits hebben hun eigen voordelen en daarom is het volledig aan jou om te bepalen wat je kiest.

Stamping kits

De stamping kits gaan € 23,- kosten en bestaan uit alle benodigdheden om 8 tot 10 projecten te maken, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Zoals je ziet is er heel veel verschil in de stijlen van de kaarten en zo is er eigenlijk voor iedereen wel iets dat ze aanspreekt.

Non-stamping kits

Wanneer iemand een zelfgemaakt kaartje ziet, wordt er vaak gezegd dat zij dat zo echt nooit zouden kunnen. ONZIN! Tijdens de basisschool hebben we allemaal leren knippen en plakken en deze non-stamping kits van Stampin’ Up! bewijzen dat iedereen een set prachtige kaarten kan maken. Deze kits kosten nog geen € 15,- per stuk en ze zijn stuk voor stuk schitterend. Of je nu van vintage houdt of van kleurrijke vlinders, er is voor ieders wat wils. Dus verleg je grens maar eens en verras een ander met een zelfgemaakte kaart.

Mocht je meer informatie willen of interesse hebben in een specifieke kit dan kun je altijd contact opnemen met me door een mailtje te sturen aan leonie@prulleke.nl

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice