Workshops

Als Stampin’ Up! demonstratrice laat ik natuurlijk graag zien wat voor een geweldig projecten je kunt maken met ons assortiment. Hiervoor bied ik een aantal verschillende mogelijkheden aan zodat jij altijd een mogelijkheid kan vinden die bij jou past.

BEP avond

De meest laagdrempelige knutselmogelijkheid die ik bied zijn de BEP avonden. BEP staat voor Breng Eigen Producten. Tijdens een BEP avond kun je dus in het gezelschap van andere creatieve enthousiastelingen werken aan jouw eigen project. Of het nu iets is dat met nieuwe producten wordt gemaakt of retired materiaal (uit assortiment) maakt niet uit. Het hoeft zelfs niet per sé met Stampin’ Up! materiaal te worden gewerkt. Het gaat er om dat we samen knutselen en inspiratie delen. We hebben een stok achter de deur om te werken aan waar we van houden en kunnen tegelijk nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten. Wat is er nou mooier dan dat? Om de BEP avond laagdrempelig te houden kost deelname hieraan slechts €2,50 per persoon en organiseer ik om de week zo’n avond. De komende BEP-avonden zijn op:

22 februari 2024
7 maart 2024

Workshops

Een manier waarop je kennis kunt maken met de producten van Stampin’ Up! en het kaarten maken is tijdens workshops. Ik deel tijdens een workshop verschillende tips en licht de kenmerken en voordelen van de producten toe. Daarnaast maken we natuurlijk een aantal projecten met de producten in kwestie. Kosten van de workshop zijn afhankelijk van de duur, gebruikte materialen en projecten die we maken.

Doelgroep

De workshops die ik geef zijn gericht op volwassenen maar er is geen knutselervaring nodig om deel te kunnen nemen. Doordat ik alles stap-voor-stap met je mee maak en direct beschikbaar ben voor het beantwoorden van vragen, kun je zelfs als je sinds de basisschool niet meer hebt gestempeld zelfverzekerd mee doen met deze workshop. Met de tips en aanwijzingen van de workshop zul jij de kennis hebben om thuis aan de slag te kunnen en dus ook zelfstandig te kunnen werken aan creatieve projecten waar je mensen in je omgeving blij mee kunt maken.

Agenda

Momenteel heb ik geen workshops op de agenda staan. Mocht je dus gedurende Sale-a-bration een workshop willen plannen, om zo zelf als gastvrouw in aanmerking te komen voor mooie extra’s, dan kun je contact opnemen met me. Meer informatie over Sale-a-bration vind je hier.

Benodigde materialen

De workshops die ik geef verzorg ik volledig. Dat betekent dat mijn knutselmaterialen tot je beschikking staan je zelf geen extra materialen hoeft mee te nemen. Als je het prettiger vindt om met je eigen materialen te werken om te voorkomen dat je bijvoorbeeld moet wachten op een schaartje of lijm dan kun je de volgende basis tools eventueel meenemen.

Basis Tools

Deze zijn:

  • Papiersnijmachine
  • Vloeibare lijm
  • Stampin’ Dimensionals
  • Precisieschaartje

Papiersnijmachine (€32,- art.nr. 152392)

Dit is een basistool dat we gebruiken om papier te snijden en te rillen (vouwlijnen mee aan te brengen). Als je geen papiersnijmachine hebt, kun je ook een lineaal en een mesje gebruiken (zorg wel voor een snijmat om je tafel te beschermen) en een (ril)pen om te rillen. Je zou zelfs een potlood, lineaal en schaar kunnen gebruiken. Je hoeft dus geen speciale dingen aan te schaffen maar het is echt een stuk makkelijker met de papiersnijmachine.

Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) (€ 6,75 art.nr. 154974)

In principe kun je iedere, sterke papierlijm gebruiken die je hebt maar ik ben dol op Tombow. Deze lijm is supersterk, droogt snel maar geeft nog wel een beetje wiebeltijd om te zorgen dat je dingen recht kunt plakken. Omdat de lijm zo sterk is, heb je ook maar een heel klein beetje nodig waardoor hij heel lang mee gaat. Een ander voordeel van deze lijm is dat wanneer je hem gebruikt als hij nat is, deze permanent is, maar als je de lijm laat drogen voor je de stukken plakt, deze repositionable (verplaatsbaar) is. Dat kan heel handig zijn voor bepaalde technieken.

Stampin’ Dimensionals (€ 5,25 art.nr. 104430)
Mini Stampin’ Dimensionals (€ 5,25 art.nr. 144108)

Dimensionals zijn schuimblokjes voorzien van een lijmlaagje. Ze geven wat diepte in je project en ik gebruik ze op bijna elke kaart. Er zijn standaard dimensionals en mini dimensionals. Je hebt ze niet allebei nodig wanneer je gaat knutselen. De grotere kun je door midden knippen als dat nodig is of je kunt meerdere mini’s gebruiken als je een groter oppervlak wil bedekken. En ook de randen van de vellen zijn voorzien van hetzelfde materiaal dat je op je projecten kunt gebruiken waardoor je dus niets hoeft te verspillen. Je kunt als alternatief ook schuimblokjes van een ander merk aanschaffen maar onthoud dat de kwaliteit van de verschillende blokjes ook verschillend kan zijn. Ik raad Dimensionals aan omdat deze supersterk zijn en zelfs na verloop van tijd goed blijven zitten.

Papierschaartje (€ 13,50 art.nr. 103579)

Ook hier geldt dat in principe ieder scherp puntig schaartje goed is. Ik heb de voorkeur voor deze. Hij heeft een beschermkapje waardoor ik me niet per ongeluk in mijn vinger prik, is superscherp en gaat heel gladjes door het papier.

Andere workshop-opties

Mocht je zelf een eigen workshop willen hosten dan kan dat ook. Neem dan contact op met me, en dan kunnen we kijken wat voor project(en) je wilt maken of met welke producten je aan de slag wilt. Jij zorgt dan voor minimaal 4 deelnemers en we prikken samen een datum om het te realiseren. Ik kan in person workshops geven bij jou of mij thuis of als je daar de voorkeur aangeeft kan ik een online workshop geven.