Stampin’ Up

Van hobby tot werk

In 1988 richtten Shelli Gardner en haar zus Stampin’ Up op. Ze gebruikten hun ervaring van het samen knutselen in een ontspannen omgeving om tot een bedrijfsmodel te komen. Zij vonden dat stempels en ander knutselbenodigdheden niet in een winkel verkocht moesten worden, maar bij mensen thuis tijdens een gezellige avond. Zo komt het dan ook dat de producten van Stampin’ Up niet in de winkel wordt verkocht maar tijdens parties of workshops bij mensen thuis via een netwerk van onafhankelijke verkoop consulenten die demonstratrices worden genoemd. Momenteel zijn er ongeveer 50.000 Stampin’ Up demonstratrices actief wereldwijd.

Shelli Gardner benoemde in 2016 haar dochter Sara Douglass tot CEO. Sara drukt haar persoonlijke stempel op Stampin’ Up! door haar streven naar verbetering en verlangen om anderen te helpen, maar ook door haar unieke perspectief op de onderneming. Per slot van rekening is ze met Stampin’ Up! opgegroeid en kan ze nu op haar beurt het bedrijf doen groeien. Shelli is nog steeds actief als voorzitter van de Raad van bestuur. Haar warmte en invloed blijven voelbaar in het hele bedrijf en binnen onze gemeenschap.

Stampin’ Up internationaal

Het bedrijf, dat zo klein begon, is al meer dan 25 jaar succesvol in Amerika. Langzaamaan is het ook uitgegroeid naar de volgende andere landen: Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Japan.

In 2007 lanceerde Stampin’ Up in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 volgden Oostenrijk en Nederland en smolten de vijf landen samen tot een regio. Sinds die tijd groeit het bedrijf gestaag en zijn er momenteel ongeveer 10.000 demonstratrices in Europa, die hun passie voor stempelen, scrapbooking en kaarten maken delen.
 
Stampin’ Up Europe GmbH, is het hoofdkantoor voor Europa en is gesitueerd in Neu-Isenburg, Duitsland.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Japan als Stampin’ Up! land. Ondanks de inzet van de demonstratrices daar, lukte het niet om er een winstgevende markt te ontwikkelen.

In 2022 werden België en Ierland toegevoegd aan de Europese markt.