Stampin’ Up

Van hobby tot werk

In 1988 richtten Shelli Gardner en haar zus Stampin’ Up op. Ze gebruikten hun ervaring van het samen knutselen in een ontspannen omgeving om tot een bedrijfsmodel te komen. Zij vonden dat stempels en ander knutselbenodigdheden niet in een winkel verkocht moesten worden, maar bij mensen thuis tijdens een gezellige avond. Zo komt het dan ook dat de producten van Stampin’ Up niet in de winkel wordt verkocht maar tijdens parties of workshops bij mensen thuis via een netwerk van onafhankelijke verkoop consulenten die demonstratrices worden genoemd. Momenteel zijn er ongeveer 50.000 Stampin’ Up demonstratrices actief wereldwijd.

Stampin’ Up internationaal

Het bedrijf, dat zo klein begon, is al meer dan 25 jaar succesvol in Amerika. Langzaamaan is het ook uitgegroeid naar de volgende andere landen: Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Japan, .

In 2007 lanceerde Stampin’ Up in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 volgden Oostenrijk en Nederland en smolten de vijf landen samen tot een regio. Sinds die tijd groeit het bedrijf gestaag en zijn er momenteel ongeveer 10.000 demonstratrices in Europa, die hun passie voor stempelen, scrapbooking en kaarten maken delen.
Stampin’ Up Europe GmbH, is het hoofdkantoor voor Europa en is gesitueerd in Neu-Isenburg, Duitsland.