Hallo Prulleke,

Wist je dat ik iedere woensdag te zijn ben tijdens een Facebook Live uitzending op mijn Prulleke Facebookpagina? Om 20:00u begin ik en maak ik een creatief project. Om me wat sturing te geven heb ik 5 wisselende thema’s om in te werken.

Week 1: Mystery Project
Week 2: Poll Project
Week 3: een Kit
Week 4: Tic-Tac-Toe
Week 5: Opposites

Deze maand heb ik echter een beetje lopen schuiven met de volgorde voor verschillende redenen. Daarom deelde ik niet op 2 juni maar op 9 juni mijn mystery project.

Aanwijzingen

Hiervoor deelde ik vanaf vrijdag 4 juni t/m dinsdag 8 juni aanwijzingen op mijn Facebook en Instagram. Hierin vertelde ik welke materialen je vooraf zou moeten verzamelen om het project mee te maken. Deze keer waren dit de aanwijzingen:

  1. Neem minstens 2 coördinerende stukken designpapier (let op: 1 van de ontwerpen moet geen richting hebben).
  2. Neem 1 volledig A4 formaat vel kaartkarton als je basiskaart. Gekleurd of neutraal… wat jij wilt.
  3. Neem 2 stukken kaartkarton van 10,5 x 7,45 cm als tags. Deze mogen dezelfde kleur zijn als je basiskaart maar dat hoeft niet.
  4. Kies wat leuke producten om je kaart mee te versieren.
  5. Kies wat leuke producten om je tags mee te versieren. Dat kan designpapier zijn of stempels… wat jij wilt.

Knutselen

Zoals altijd begon ik om 20:00u. Het project is, zoals je wellicht al van de aanwijzingen hebt kunnen afleiden, een pocket kaart. Dit is een leuke funfold kaart waarbij je een aantal vakjes maakt waar je labels in kunt stoppen. Deze zijn ook ideaal om bijvoorbeeld kadokaarten of geld in te kunnen geven. Het model dat ik had gebruikt was vrij eenvoudig om te maken maar om de stappen op te schrijven vind ik nog altijd moeilijk. Het is makkelijker om het filmpje terug te kijken met deze link.

Snail Mail

Zoals altijd maak ik 1 variant tijdens de live uitzending en heb ik er (minimaal) 1 voorbereid voor de uitzending. Deze keer maakte ik in de uitzending de pocketkaart met de producten van de Snail Mail suite. Deze suite vind ik fantastisch en ik baal er flink van dat deze uit het assortiment gaat. Gelukkig kon ik hem zo dus nog 1 keer flink laten stralen.

Zoals je ziet heb ik het Designpapier gebruikt om zowel mijn kaart te bedekken als te dienen als mijn versiering. Hiervoor kon ik sommige afbeeldingen uitstansen met de coördinerende Slakkenstansen en andere moest ik met de hand uitknippen. De stansen zorgde ook voor wat extra elementen zoals de mat waar de slak op is geplakt. Ook maakte ik gebruik van de gelegenheid om een aantal van de schattige resin hartjes op te plakken.

Op de voorkant van mijn tags plakte ik verschillende afbeeldingen uit het designpapier waardoor de achterkant vrij bleef voor een persoonlijke boodschap of om een kadokaart op te kunnen bevestigen. Ik vond het leuk om met de labels de verschillende kleuren uit het designpapier terug te laten komen waardoor er een mooie saamhorigheid ontstaat,

IJsjes

De andere versie die ik had voorbereid voor deze Live uitzending had ik gemaakt met de Ice Cream Corner suite. Ook dit vind ik een schitterende collectie. De stempels en pons gaan gelukkig nog een jaartje mee want deze zijn opgenomen in de jaarcatalogus. Daarom heb ik ze ook tijdens de catalogue launch party de nodige aandacht gegeven. De projecten die ik toen deelde kun je hier terugzien.

Deze keer gebruikte ik niet het designpapier uit de suite. In plaats daarvan koos ik voor het schitterende Pattern Party designpapier. Deze kun je alleen van Stampin’ Rewards kiezen. Wanneer je totale bestelbedrag van je workshop of je persoonlijke bestelling meer dan € 220,- bedraagt kun je het 4 dubbel dikke papierpakket gratis kiezen. Het papier is aan een kant zwart/wit en aan de andere kant heeft het een gekleurd patroon. Alle patronen zijn superbruikbaar en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe gaaf dit papier is.

De pocket kaart heb ik verder versierd met de Sweet Ice Cream stempels en bijpassende pons. De labels heb ik versierd met een gestempelde afbeelding die ik heb uitgeknipt en met wat ijsjes die ik uit het Ice Cream Corner designpapier heb geknipt. De witte spreuken heb ik met VersaMark inkt gestempeld en met wit embossingpoeder geëmbost. Ik vind deze kaart echt heel leuk voor de zomer. Met een bon van de ijssalon er in kun je hem voor iedere gelegenheid gebruiken.

Variaties

Natuurlijk kun je deze kaart op 101 manieren versieren en ik ben heel benieuwd wat jij zou kiezen om deze kaart na te maken. Als je heb maakt, zou ik het leuk vinden als je me zou willen taggen. Het is zo gaaf om te zien wat voor creatieve varianten iedereen verzint.

Op 7 juli deel ik weer een nieuw mystery project tijdens mijn facebook live uitzending. Maar eerst heb ik op 30 juni een opposites uitzending. Dan gebruik ik dezelfde materialen om twee tegenovergestelde projecten te maken. Het is altijd heel interessant om te zien hoe je de producten van Stampin’ Up! zo verschillend kunt gebruiken. Als je zin hebt om te kijken, ik begin zoals altijd om 20:00u.

Morgen ben ik weer hier met een nieuw bericht over de Stamping kits die sinds 1 juni in het assortiment zitten.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice