Hallo Prulleke,

Iedere woensdag ben ik op de Prulleke Facebook Pagina te zien voor een Live-uitzending. Hiervoor gebruik ik verschillende thema’s die ik herhaal. De eerste woensdag van de maand is dat een CASE-kaart.

CASE

Mocht je nog niet bekend zijn met de term CASE, dan wil ik je graag wat toelichting geven. CASE staat voor Copy And Share Everything. Je kiest een voorbeeld en neemt daarvan bepaalde elementen die je aanspreken om daar je eigen kaart van te maken. Het kan zijn dat je de layout kiest maar het kan ook de kleurencombinatie zijn of een bepaalde techniek.

Originele kaart

Deze kaart vind je terug in de 2022/2023 jaarcatalogus op pagina 90. Hij is gemaakt met producten van de Sun Print suite. Er zijn zo veel prachtige elementen aan deze kaart om te verwerken op een andere manier, dat deze er echt voor mij uitsprong. Ten eerste is er het minimalistische kleuren pallet van blauw, wit en Gray Granite met een fel geel accent. Dan natuurlijk de manier waarop de stroken op de kaart zijn verwerkt, de combinatie van het designpapier en de mooie tak. Tenslotte vind ik de emboste laagjes op deze manier heel leuk en het cirkellabeltje met de spreuk is ook prachtig. Volop inspiratie om uit te kiezen.

Kerstkaart

Het duurde niet lang voor ik de beslissing had genomen om mijn eerste kerstkaart te maken van deze te CASE-en kaart. Ik had nog wat Painted Christmas Designer Series Paper over van vorig jaar. Deze is opnieuw opgenomen in de juli-december mini catalogus dus hij is weer te bestellen. Ik koos een aantal van de printjes om te gebruiken voor de kaart. Zo werd snel duidelijk dat ik Soft Sea Foam zou gebruiken om mijn spreuk op te stempelen. Eerst moest ik echter kiezen welke embossing folder ik zou gebruiken voor mijn witte stroken. Aangezien ik slechts 2 actuele embossing folders in mijn verzameling heb, kon ik kiezen tussen Brick & Mortar (prachtig baksteenpatroon) of Painted Textures. Deze laatste leek me het beste passen bij de schilderachtige look van het designpapier.

De kaart maakte ik verder af met wat stempelwerk. In de kleur Evening Evergreen stempelde ik twee keer de tak van Christmas Season omdat ik wist dat 1 takje niet lang genoeg zou zijn. Op deze wijze kon ik het takje eenvoudig verlengen. Ook koos ik een spreuk uit Fantastische Feestdagen. Beide stempelsets zijn terugkerende artikelen uit de mini catalogus van vorig jaar. Toen heb ik ook heel veel gemaakt met die producten en ik ben blij dat ze deze keer in de jaarcatalogus zijn opgenomen. De spreuk stanste ik uit met de bijpassende Seasonal Labels stansen. En als finishing touch voegde ik nog wat Red Rhinestone Basic Jewels toe.

Meer voorbeelden

Omdat ik de kaart die ik zou gaan CASE-en al een week eerder had gedeeld, betekende dat kijker die dat leuk vinden ook zelf creatief aan de slag konden. Ik heb verschillende foto’s van prachtige creaties mogen ontvangen en deze heb ik natuurlijk ook laten zien tijdens de uitzending. Het is zo leuk om te zien hoe we zulke verschillende kaarten krijgen, met hetzelfde uitgangspunt. Ik heb de kaarten ook allemaal bij elkaar gebundeld in een Facebook Fotoalbum. Je kunt ze zo rustig bekijken.

Heb jij deze kaart ook geCASEt? Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto of tag me op social media. Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken.

Wil je de Facebook Live aflevering terugkijken? Dat kan ook. Hier is de link. Vergeet niet in een comment te vertellen dat je heb terug kijkt en wat je er van vindt.

Volgende week woensdag ben ik weer op Facebook Live te zien om 20:00u. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom. Dan is het thema Poll Project. Dit betekent dat jij kunt stemmen, middels meerkeuzevragen om zo te bepalen wat ik moet gebruiken en hoe het uiteindelijke project er uit komt te zien. Dus laat je stem gelden en doe mee!

Tot de volgende keer en veel knutselplezier!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice