Hallo Prulleke,

Gisteren mochten de kijkers van de Facebook Live bepalen wat ik moest maken. Een van de terugkerende thema’s voor mijn wekelijkse Facebook Live uitzendingen is namelijk een poll project. Hierbij stel ik meerkeuze vragen aan de kijkers. Zij kunnen vervolgens stemmen waar hun voorkeur naar uit gaat en het antwoord met de meeste stemmen, zal ik dan ook toepassen.

Vragen

Voor ik echt kan gaan knutselen moet ik natuurlijk al de eerste vragen stellen. Hieronder zie je de vragen en de gekozen antwoorden:

V: Welke kleur basiskaart zal ik gebruiken? Basic White of Blushing Bride
A: Blushing Bride

V: Welke stempelset zal ik gebruiken? Happiness Abounds of Hand-Penned Petals
A: Happiness Abounds

V: Waarmee zal ik de achtergrond versieren? Achtergrondstempel of Embossing Folder
A: Embossing Folder

V: Welke Embossing Folder zal ik gebruiken? Brick & Mortar of Painted Textures
A: Painted Textures

V: Waarmee zal ik de gestempelde afbeeldingen kleuren? Stampin’ Blends Markers of Watercolor Pencils en een Blender Pen
A: Stampin’ Blends Markers

En daarmee was het tijd om te beginnen. Sommige onderdelen kosten natuurlijk meer tijd dan andere. Zo was ik snel klaar met het embossen van de basiskaart maar het stempelen van de bloemen en vooral het kleuren daarvan kostte wat meer tijd. Gelukkig heb ik een gezellig clubje vaste kijkers en zo hebben we altijd wel wat te vertellen of vieren met elkaar. Toen ik klaar was met het inkleuren van de bloemen heb ik ze met de bijpassende stansen uitgesneden en stelde ik weer een vraag aan de kijkers.

V: Hoe zal ik de laagjes in de achtergrond maken? Stansen met de Stitched Rectangel Dies of scheuren
A: Scheuren

Ik vermoedde al dat dat het antwoord zou gaan worden. Meerder van de dames vinden scheuren van het papier namelijk moeilijk. Niet de fysieke daad zelf natuurlijk, maar meer dat je er niet zo veel controle over hebt als wanneer je snijdt of stanst. Ook geeft het natuurlijk een ander uiterlijk en sfeer als je scheurt. Dan is het strakke, nette er af. Ik vond het wel mooi passen bij de Painted Texture in de achtergrond. Deze is ook wat vrijer en minder gestructureerd. Het contrast met de gestileerde bloemen vond ik dat een mooie combinatie. Ik voegde nog een strookje toe met de spreuk en plakte tot slot nog wat Glossy Dots op de kaart.

Mijn kaartje

In tegenstelling tot andere thema’s, is dit echt een interactief thema waarbij de kijkers meedoen tijdens de uitzending. Voor andere thema’s kondig ik vooraf al een aanwijzing of zo aan waar de kijkers zelf mee aan de slag kunnen gaan. Zo deelde ik aan het einde van deze uitzending welke kaart ik de week erna zou gaan CASE-en.

CASE

CASE is een ander thema dat ik graag gebruik. Het staat voor Copy And Share Everything. Het komt er op neer dat ik een kaartje kies en deze gebruik als inspiratie voor mijn eigen creatie. Hierbij kun je verschillende dingen kiezen om de kopiëren. Dus niet alleen de layout, maar ook bijvoorbeeld de kleurencombinatie, een techniek of de combinatie van bepaalde elementen. Uiteraard kun je dingen aanpassen om er jouw eigen project van te maken. De inspiratiekaart voor volgende week staat op pagina 90 van de jaarcatalogus en dat is deze kaart:

Meedoen

Wil je de uitzending van 28 juni terugzien? Dat kan op de Prulleke Facebook pagina. Maak jij ook een kaart met de CASE inspiratie voor volgende week? Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto en ik zal hem aan het eind van de aflevering met iedereen delen. Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken. Mocht je het allemaal een beetje ingewikkeld vinden met techniek, dan kun je me ook een mailtje sturen met je bestelling (artikelnummers en omschrijving) en dan help ik je graag op die manier verder. Let op: vandaag (30 juni) is de laatste dag dat de januari-juni mini catalogus geldig is. Na vandaag kun je een hoop spullen die daar in stonden niet meer verkrijgen. Morgen is de start van de juli-december mini catalogus en begint de tweede Sale-a-bration periode.

Volgende week ben ik om 20:00 u weer op Facebook Live te zien. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom.

Hopelijk tot dan en tot die tijd….

Veel knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice