Hallo Prulleke,

Woensdag is Facebook Live dag. Nou ja, avond. Om 20:00u ben ik live te zien en maak ik een project in een van mijn terugkerende thema’s. Het thema van gisteren was Tic-Tac-Toe.

Tic-Tac-Toe

Tic-Tac-Toe is de Engelse benaming van het spel boter-kaas-en-eieren. Voor mijn Facebook Live uitzendingen bereid ik een vergelijkbaar bord met verschillende creatieve aanwijzingen voor. Je ziet het bord van deze week hieronder:

De bedoeling is dat je een winnende boter-kaas-en-eieren-lijn kiest. Dus horizontaal, verticaal of diagonaal en de corresponderende aanwijzingen verwerkt in je creatieve project. Ik doe dat tijdens de uitzending, maar ik deel het bord expres al een week eerder zodat mijn kijkers de tijd hebben om er zelf ook al mee aan de slag te gaan. Mochten ze dat willen, dan kunnen ze me een foto van hun creatie toesturen zodat ik deze kan laten zien tijdens de uitzending. Ook deze week had ik verschillende voorbeelden, naast mijn eigen kaartje om te delen!

Mijn kaartje

Mijn kaartje is gemaakt met de aanwijzingen van de bovenste horizontale lijn. De takjes zijn afkomstig uit de Artfully Composed stempelset en Tropical Layers dies. Ik heb witte inkt gebruikt in mijn Soft Succelent laag. Hierbij heb ik een leuke schaduw techniek gebruikt waarbij ik eerst met wit stempelde en daarna er met een donkerdere kleur bijna overheen stempelde. Deze techniek lukt beter wanneer je met je hoofd precies over de afbeeldingen kunt hangen om de tweede afdruk beter uit te lijnen. Aangezien mijn camera (telefoon) boven mijn handen hangt, kon ik dat tijdens de Live-uitzending niet doen.

De derde aanwijzing was kreukelen. Dat heb ik met diezelfde Soft Succulent laag gedaan. Ook heb ik met een van de Tropical Layers stansjes er een motief in gesneden voor een verdere distress-look. De kaart maakte ik af door de laag met Stampin’ Dimensionals te plaatsen op een Petal Pink basiskaart, waar ik ook op had gestempeld. De gestempelde en uitgestanste bladeren plaatste ik achter een cirkel met een spreuk. De spreuk is afkomstig uit Artfully Composed en gestempeld in Soft Succulent inkt. Ik heb hem met de Beautiful Shapes cirkelstans uitgesneden die ook meteen een embossed randje geeft. De laatste details op de kaart zijn een Calypso Coral strook met zigzag rand en wat Champagne Rhinestone Basic Jewels om het af te maken.

Overige kaarten

Zoals ik eerder al vermeldde, heb ik ook foto’s van kaarten van kijkers mogen ontvangen. Zij hebben hetzelfde bord gebruikt voor hun kaarten.

Ten eerste is hier de kaart van Ingrid Nellen (www.inkycards.nl)

Kaart van Ingrid Nellen

Ingrid heeft de middelste verticale lijn gebruikt om in haar kaart te verwerken. Alles over haar kaart kun je nalezen op haar site.

De tweede kaart is van Mary Schirmann. Zij heeft de onderste horizontale lijn verwerkt in haar kaart.

De laatste kaart waar ik een foto van heb ontvangen is gemaakt door Debby van Tulden. Zij heeft ook de onderste horizontale lijn gebruikt voor haar kaartje.

Voorkant van de kaart van Debby van Tulden
En zo ziet de kaart er uit als je hem opent.

Alledrie prachtige kaarten die heel verschillend zijn. Dat is zeker een van de leukste dingen aan een challenge als deze. Er zijn zo veel mogelijkheden om dezelfde aanwijzingen te verwerken, dat je binnen de grenzen van het tic-tac-toe bord nog steeds oneindig veel kanten op kunt.

Meedoen

Wil je de uitzending van 22 juni terugzien? Dat kan op de Prulleke Facebook pagina. Heb jij ook een kaart gemaakt met dit Tic-Tac-Toe-bord? Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto of tag me op social media. Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken. Mocht je het allemaal een beetje ingewikkeld vinden met techniek, dan kun je me ook een mailtje sturen met je bestelling (artikelnummers en omschrijving) en dan help ik je graag op die manier verder.

Volgende week ben ik om 20:00 u weer op Facebook Live te zien. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom. Volgende keer is het namelijk een Poll Project. Dat betekent dat ik meerkeuze vragen zal voorbereiden en ik een kaart maak aan de hand van de keuzes van de kijkers. Als je je stem wilt laten gelden, kun je woendag 29 juni weer meedoen.

Hopelijk tot dan en tot die tijd….

Veel knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice