Hallo Prulleke,

Dit is de blogpost behorende bij mijn YouTube filmpje van vandaag. Daarin laat ik zien wat er precies in het Painted Christmas Prulleke Product Pakket zit. Je kunt dat ook terug lezen in mijn blogbericht van maandag. Daarna maak ik een kaartje met de spullen uit het pakket aangevuld met een aantal van de aanbevelingen die ik gisteren deed in dit bericht.

Christmas Season Bundle

Het is heel leuk om een kaart als deze te maken. Je stempelt allerlei afbeeldingen uit de Christmas Season stempelset op Basic White kaartkarton en stanst deze uit met de Seasonal Labels stansen. De reden dat het zo leuk is om deze afbeeldingen te stempelen is dat je meteen beloond wordt met een prachtige afdruk. Het zijn DistINKtive stempels die dus in een afdruk een gradatie geven om zo onmiddelijk meer diepte in je afbeelding te krijgen. Bovendien zijn de meeste plaatjes two-step stempels. Dit betekent dat je een tweede stempel over je eerste afdruk kunt zetten voor nog meer detail. Ik ben werkelijk dol op de look die je krijgt met deze stempels. Het is modern maar ook klassiek. Het zijn realistisch maar toch gestileerde afbeeldingen. Ik weet niet goed hoe ik het duidelijk kan omschrijven maar ze zijn zeker de moeite waard om mee te werken.

Christmas Season stempelset, foto van Stampin’ Up!©2021

Compositie

Als je eenmaal al je afbeeldingen hebt uitgestanst, is the sky the limit. Je kunt de verschillende takjes, besjes, bladeren en dennenappels op zo ontzettend veel manieren combineren dat je kunt blijven spelen met de compositie. In het geval van deze kaart besloot ik het voor mezelf te beperken tot 2 van iedere afbeelding. Hiervan kwam er 1 boven en 1 onder de spreuk vandaan voor een mooi gebalanceerd geheel.

Spreuk

De spreuk die ik heb gebruikt voor deze kaart is afkomstig uit de Fantastische Feestdagen stempelset. Dat is de Nederlandse versie van de Christmas To Remember stempelset van pagina 19 van de juli-december mini catalogus. Hier is ook een bijpassende set stansen voor die mooie dennenappels kan stansen, maar hier heb ik alleen de stempels gebruikt. De tekst heb ik expres in Soft Sea Foam gestempeld om de kleur van het designpapier in de achtergrond nog eens terug te laten komen.

Laatste versieringen

Om de compositie wat speelsheid te geven stempelde ik rondom nog een aantal keer de stippletjes in Sahara Sand inkt. Tot slot voegde ik nog een handje vol Red Rhinestone Basic Jewels toe aan de kaart. Dit zorgde net voor een beetje sprankel en haalde ook de kleur van de besjes op tussen al dat groen.

Bestellen

Wil jij ook aan de slag gaan met de producten die ik heb gebruikt voor deze kaart? Je kunt eenvoudig klikken op deze link. Die neemt je naar de productlijst waar alle artikelen in vermeld staan. Je kunt dan eenvoudig aan- of uitschuiven wat je wilt aanschaffen. Denk er aan bij het afrekenen dat je gebruik maakt van de gastvrouwcode JAMVHAH4. Als je bestelling boven €75,- uit komt krijg je in september van mij namelijk een papierschaartje t.w.v. € 12,- kado! Bovendien doe je dan automatisch mee met de loterij die als prijs de IN YOUR WORDS stempelset heeft. Komt je bestelling echter boven €200,- uit, dan moet je de gastvrouwcode niet gebruiken. Je hebt dan namelijk recht op Rewards. Ik zorg nog steeds dat je het schaartje ontvangt en meedoet aan de loterij.

In Your Words stempelset, foto van Stampin’ Up!©2021

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met me. Ik maak graag wat tijd vrij om toelichting te geven of iets te verhelderen.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice