Hallo Prulleke,

Wat leuk dat je weer een kijkje komt nemen op mijn blog. Vandaag wil ik je graag vertellen over een kaartje dat ik heb ge-CASE-t.

CASE

Wellicht ken je de afkorting CASE nog helemaal niet. Het staat voor Copy And Share Everything. In feite komt het er op neer dat je inspiratie haalt uit een project van een ander en er je eigen draai aan geeft. Ik vind dit zelf een hele leuke manier van kaarten maken. Je kunt namelijk zelf kiezen welk aspect je wilt overnemen. Dat kan de kleurencombinatie zijn of een bepaalde techniek die gebruikt is. In mijn geval heb ik de layout genomen als uitgangspunt.

Origineel

De originele kaart die ik heb gekozen om te CASE-en staat in de Sale-a-bration brochure op pagina 2. Het is een slim-line kaart gemaakt met de Rainbow of Happiness stempelset. Ik vond de herhalende afbeelding heel leuk en het feit dat er met verschillende laagjes werd gewerkt. Er zijn echter een aantal dingen aan de kaart die ik moest aanpassen. Ten eerste wilde ik de Awesome Otters gaan gebruiken in plaats van de regenbogen. Om toch de kleuren na te bootsen gebruikte ik een stuk Pattern Part Gastvrouw designpapier. Dat gebruikte ik in plaats van het blauwe kaartkarton met de wolkjes van het origineel.

Iets anders dat ik moest aanpassen is helemaal in de onderste laag. Daar is in mijn voorbeeld namelijk gebruik gemaakt van de nieuwe Slim Card stansen. Deze heb ik niet in mijn kast staan. Als oplossing besloot ik om een stencil te gebruiken met Embossing Pasta. Op die manier kon ik ook een wit op wit effect bereiken met wat diepte. Het stencil dat ik koos komt uit de Basic Pattern Decorative Masks set. Het zijn eigenlijk bomen, maar door het stencil een kwartslag te draaien ontstaat een meer abstracte achtergrond.

A Better Place kaart, foto van Stampin’ Up!©2022

Awesome Otters variant

Toen mijn Embossing Pasta helemaal droog was heb ik eerst het designpapier opgeplakt met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow). Deze keer gebruikte ik wat meer lijm dan gewoonlijk om er zeker van te zijn dat het hoogte verschil goed werd overbrugd. Ook wilde ik zeker weten dat het papier goed zou kleven aan de Embossing Pasta. Mijn ottertjes heb ik met Memento Tuxedo Black inkt gestempeld op Basic White kaartkarton met Stampin’ Blends ingekleurd. Als jij nu net zo dol bent op het kleuren met de alcohol stiften als ik, dan zal het als muziek in de horen klinken als ik je vertel dat er vanaf 1 februari 10 nieuwe neutrale kleuren aan het assortiment worden toegevoegd. Hier zal ik zondag meer over vertellen.

De ingekleurde otters sneed ik uit met de Gestikte Rechthoeken stansen. Om ze echter wat beter te laten passen in hun kadertjes, heb ik de vormpjes nog een tweede keer door mijn Stampin’ Cut & Emboss Machine gehaald om er nog een stukje af te halen. Op een stukje Basic Black kaartkarton heb ik met VersaMark inkt de spreuk gestempeld en met wit Embossing Poeder geheatembossed. Ook deze sneed ik uit met een Gestikte Rechthoek stans. Ik gebruikte het gaatje van de Label Me Fancy pons om een hanglabel te maken van de spreuk. Nadat ik een stuk wit Baker’s Twine om de kaart had geknoopt, strikte ik het label er aan. Ik plakte de bovenste en onderste otter op hun plek met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) en plakte de middelste vast met Stampin’ Dimensionals. Als finishing touch plakte ik een aantal van de Pebbles Enamel Shapes op.

Hoewel mijn kaart veel andere materialen gebruikt en de oriëntatie van de kaart zelf ook anders is, kun je toch heel duidelijk zien dat mijn kaart is afgeleid van de kaart uit de brochure. Vind je het leuk om mij stap voor stap deze kaart te zien maken? Neem dan een kijkje naar dit filmpje.

Wil jij zelf ook aan de slag met de producten van Stampin’ Up!? Ik help je graag met je bestelling. Je kunt deze per e-mail aan me doorsturen (leonie@prulleke.nl) of je kunt hem zelfstandig plaatsen in de webshop. Denk hier alsjeblieft wel aan de gastvrouwcode bij bestellingen onder € 200,-. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met me.

Ik wens je alvast veel knutselplezier.

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice