Zaterdagmiddag om 15.30 uur waren alle 6 de meiden binnen en klaar om te beginnen. Wat kunnen ze toch tetteren in hun enthousiasme! Ik had vier meiden die al eerder geweest waren en twee nieuwelingen. Althans ze waren voor het eerst bij de workshop. Ik ken de meiden al wel van de school van mijn kinderen. Het was tijd om te starten met het eerste project:

Doodskistdoosje

Hoewel ik probeer om de projecten eenvoudig te houden, kunnen kinderen vanaf 8 jaar al behoorlijk veel verschillende technieken. Ik verdeelde de aanwezigen in 2 groepen. De ene groep begon met het stempelen van de binnenkant van het doodskistdoosje en deze in elkaar zetten, terwijl de anderen begonnen met het stempelen en kleuren van de mummie. Gelukkig had ik hulp van mijn creatieve vriendin, moeder van een van de meiden en ex-team Prulleke-lid: Suzanne Borghouts. Samen konden we de kinderen begeleiden, waar nodig bijsturen en helpen. Toen de groepen klaar waren met hun deel van het doosje, wisselden ze van projectonderdeel. Toen alle doosjes even later er ongeveer uitzagen als het voorbeeld dachten de meiden dat het project af was. Ik vertelde ze dat het doosje toch nog iets miste. Ze snapten er niks van. Hij zag er toch precies hetzelfde uit? Wat miste hij dan? Snoepjes natuurlijk! Ieder meisje kreeg ook nog eens 3 oogbalvormige snoepjes voor in het doosje. Nu was hij klaar. En wat waren ze leuk geworden!

Verrassingsdoosje

Het tweede project was weer een doosje, maar niet zomaar een. Deze keer was het geen kant en klaar doosje. Het was een luciferdoosje dat ze zelf moesten maken. Langs de zijkanten stempelden ze Spooky en Creepy en bovenop kwam de spreuk OPEN if you dare. Dat was omdat als je hem opende…

…. er een vampier uit opstond. De meiden vonden hem fantastisch en het was ook heel leuk dat ze allemaal even wilden laten zien hoe hun vampier opsprong als je het doosje opende.

Kaartje

Als derde en laatste project had ik nog een kaart voor de meiden. Het was een snelle makkelijke kaart, met technieken die ze al gebruikt hadden in de eerste twee projecten dus ze voelden zich nu al zeker genoeg om lekker aan de slag te gaan.

Uiteraard mochten ook deze keer de dames hun afbeeldingen naar eigen inzicht kleuren. Hiervoor gebruikten ze Stampin’ Blends markers aangevuld met wat extra alcohol stiften van Action in vergelijkbare kleuren. Dit was om te voorkomen dat ze (zoals in een eerdere workshop) veel op elkaar zouden moeten wachten. Hoewel het vreemd was om niet-Stampin’ Up! producten op tafel te hebben liggen, ben ik er van overtuigd dat het de slimste oplossing was.

Toen alle projecten klaar waren, was het 17.30 uur. Dus ze hadden alles keurig binnen de tijd afgekregen en ondanks dat 1 meisje een ontzettende allergische reactie op onze kat had (ze had er al medicijnen voor gehad maar nog bleef ze last van haar ogen en neus hebben) hebben ze het alle 6 superleuk gehad en zijn ze trots op hun prachtige kunstwerkjes.

Ik ben ook trots op de dametjes. Ze pakken alles zo snel op. Ze zijn voorzichtig met de materialen en luisteren goed. Ze vragen om begeleiding bij twijfels en zijn heel beleefd. En hun enthousiasme is ongeëvenaard. Ja, op deze manier zullen er nog heel veel kidsworkshops volgen in de toekomst. Wil je zelf een keer mee doen aan een (kids)workshop? Kijk hier voor de planning die ik heb voor workshops bij mij thuis en eventuele andere mogelijkheden.

Dank jullie wel voor jullie deelname en enthousiasme, meiden. Hopelijk weer tot de volgende keer.

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up demonstratrice in Eindhoven en omgeving