Hallo Prullekes,

Zoals je wellicht hebt gezien in de Spring/Summer catalogus, heeft Stampin’ Up! een nieuw type stempel gelanceerd en daarom wil ik er graag wat meer over vertellen.

Type stempels

Stempels van Stampin’ Up zijn verkrijgbaar van photopolymer of rood rubber.

Photopolymer stempels zijn de volledig transparante stempels. Deze zijn heel handig omdat je er doorheen kunt kijken en zo dus precies ziet waar je gaat stempelen. Voor two-step stempels is dit bijvoorbeeld onmisbaar.

De rubber stempels zijn verkrijgbaar als wood mount, dan krijg je ze met een houten blok waar je de stempels permanent aan vastplakt of clear, dan gebruik je ze in combinatie met een acryl blok en herbruik je het blok voor verschillende stempels. De clear stempels werden altijd voorzien van een vel met stickers die je op de achterkant van de stempel kon plaatsen zodat je makkelijk kon herkennen welke stempel het was. Het nadeel was echter dat de sticker er voor zorgden dat de stempels niet zo goed aan het blok bleven kleven. Vaak werden deze daardoor niet gebruikt. Stampin’ Up! heeft hard gewerkt om hier een oplossing voor te verzinnen en die is gekomen en heet cling.

Cling

Cling is, net als de wood en clear mount stempels, een rood rubber stempel. Maar nu met een extra plakkerige sticker. Zoals met alle nieuwe dingen, heeft het natuurlijk een leercurve en je zult er even aan moeten wennen. Daarom wil ik hieronder een aantal aandachtspuntjes noemen.

Allereerst moet je heel voorzichtig de cling sticker op je stempels aanbrengen. Je hebt daar maar 1 kans voor want als hij zit, zit hij permanent vast. Zorg dat je er goed boven zit voor je hem plakt.

Het andere waar je aan moet wennen, is dat je niet even snel van stempel kunt wisselen. Je moet de stempel RUSTIG van het blok afhalen door eerst voorzichtig een hoekje tussen het blok en de clingsticker op te tillen. Als je te snel wilt wisselen dan scheur je het schuim tussen het rubber stempel deel en de sticker. Maar als je de tijd neemt om even te wennen, dan zijn deze stempels werkelijk fantastisch! (Gelukkig maar want in de Spring/Summer catalogus staan alleen maar Cling en Photopolymer stempels en als de nieuwe jaarcatalogus uitkomt in juni, zullen de clear mount en wood mount stempels helemaal verdwijnen uit het assortiment.)

Ervaring

Ik heb inmiddels met een aantal verschillende Cling sets kunnen werken en ik ben er erg blij mee. Sterker nog, gisteren was ik aan het stempelen met een clear mount set en toen ik de stempel schoon wilde maken en hij meteen van mijn clear block af gleed was ik definitief om. Ik blijf uiteraard mijn clear stempels nog steeds gebruiken, maar ik heb gemerkt dat de Cling stempels snel wennen.

Distinctive

Om dit artikel zo volledig mogelijk te maken, vind ik dat ik de mogelijkheid ook moet aangrijpen om iets te vertellen over de distinctive stempels. Dit is een bijzonder type stempel dat een foto-realistische afbeelding geeft. Door de manier waarop de stempels gemaakt zijn, geeft het meer of minder inkt af in gebieden waardoor je meer kleur variatie krijgt en zo meer schaduw en diepte ontstaat in je afbeelding dan wanneer je een traditionele platte stempel afdrukt. Stampin’ Up! heeft Distinctive stempels in photopolymer en in rubber. Momenteel zijn ze nog in afwachting op het patent voor dit type stempel.

Proberen?

Mocht je een keer willen proberen te stempelen met de nieuwe Cling stempels of willen zien hoe een Distinctive stempel er in het echt uit ziet, kom dan een keer naar een van mijn workhops, of maak een afspraak met me om bij jou een workshop te geven. Dan kun je zelf eens testen hoe jij het ervaart.

Tot de volgende keer,

Leonie