Hallo Prulleke,

Nog een kleine week en dan gaat de nieuwe catalogus in. Het is dus hoog tijd dat ik je voorstel aan 5 prachtige nieuwe kleuren. Dit zijn de kleuren die de komende 2 jaar het kleuraabod van Stampin’ Up! gaan aanvullen en uitronden.

Stampin’ Up! kleurlijn

Kleuren zijn erg bepalend voor de projecten die we maken. De manier waarop we ze combineren zet de sfeer neer of accentueert de doelgroep van je project. Stampin’ Up! heeft een uitgebreide kleurlijn die bestaat uit 40 verschillende kleuren. Deze zijn verdeeld in 4 kleurenfamilies die ieder bestaan uit 10 kleuren met een saamhorigheid. De Regals zijn de diepere rijkere kleuren, de Brights zijn de felle vrolijke kleuren, de Subtels zijn subtiele pasteltinten en de Neutrals zijn de neutrale kleuren die overal bij passen. Dit betekent niet alleen grijs en bruin maar ook donkerblauw, donkergroen en bordeauxrood (nou ja, technisch gezien merlot-rood). De kleuren die hier niet onder vallen zijn Whisper White, Very Vanilla en Basic Black. Dit zijn zulke basis tinten dat die drie samen de Basics worden genoemd.

Waarom In Colors?

Met al deze kleuren zou je denken dat er voldoende keuze was, hè? Niet dus. Ieder jaar wordt er aandachtig gekeken naar de kleurlijn en gezocht of er nog gaten zijn. Tinten die ontbreken. Ook worden de voorspellingen uit de mode-industrie (kleding, wonen etc) bekeken en trends van bijvoorbeeld Pantone onder de loep genomen. Met al deze informatie kiezen de ontwerpers uiteindelijk de 5 kleuren die het aanbod aan kleuren zal aanvullen. De In Colors blijven 2 jaar in het assortiment en er is een overlap van 1 jaar tussen de tinten. De In Colors van 2019-2021 en die van 2020-2022 zullen dit jaar dus de kleurlijn uitronden.

Bumblebee

De eerste kleur die ik onder de loep neem heet Bumblebee. Deze hebben we al even kunnen zien toen de voorverkoop van de Ornate Garden / Siertuin suite van start ging. Het is een geel tint die dicht bij Crushed Curry ligt. Hij is alleen een beetje vergrijsd ten op zichte van Crushed Curry en Crushed Curry heeft wat meer groen bruine ondertonen.

Cinnamon Cider

Deze bruintint is veel warmer dan de bruinen die je in de Neutrals lijn vindt. Het is eerder een lichtere vorm van Cajun Craze dan een bruin. Ten opzichte van de bruinen is hij veel oranje roder maar ten opzichte van Cajun Craze is hij geler en ook enigszins vergrijsd. Het is wel echt zo’n neutraal die praktisch overal bij kleurt.

Magenta Madness

Als je van fel houdt is dit je kleur! Hij is zowaar nog feller dan Melon Mambo. Daar waar Lovely Lipstick een diepere kleur was, gaat Magenta Madness de lichtere kant op. Ik ben dol op deze kleur. Ik word er al vrolijk van als ik er aan denk. Voor degene die me al wat langer kennen, het is ongeveer dezelfde kleur als mijn haren zo’n 18 jaar geleden…

Misty Moonlight

Dit is wederom een vergrijsde tint. Het is een prachtige grijsblauw. De soort kleur die je krijgt als je een vel blauw papier te lang in de zon hebt laten liggen en het dan is verbleekt. Ik vind het een prachtige neutrale kleur.

Just Jade

Het is een adembenemende kleur en zonder twijfel mijn favoriet van de 2020-2022 In Colors. Hij valt precies tussen Shaded Spruce en Mint Macaron qua tint. Ik verwacht dat we hem terug gaan zien in heel veel kleurencombinaties.

Online Workshop

Wil jij de In Colors nu ook in het echt zien? Dat kan! Je kunt ze bestellen vanaf 3 juni 2020. Wil je ze eerst proberen voor je gaat investeren? Dan kun je ook kiezen om mee te doen met mijn 2020-2022 In Colors Online Workshop. We gaan 14 kaarten maken op basis van het cardstock en het designer series paper in de nieuwe kleuren. Ik heb 4 verschillende pakketten bedacht om mee te kunnen doen aan de workshop zodat je het pakket kunt kiezen dat het beste bij je past. Hierover lees je meer in dit bericht. Je kunt je nog tot en met zaterdag 30 mei opgeven voor deze workshop.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben na aanleiding van dit bericht, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar leonie@prulleke.nl zodat ik je verder kan helpen.

Blijf gezond en creatief!

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice