Hallo Prullekes,

nieuw

Hou je er ook zo van om te spelen met nieuwe producten? Ik denk dat dat de reden is dat ik mijn spullen (een beetje te obsessief) terug verpak zoals ik ze heb gekregen. Door bijvoorbeeld mijn ponsen weer op te bergen in de verpakkingen heb ik niet alleen meteen de juiste naam erbij, voor demonstratrice doeleinden, maar heb ik ook het gevoel dat ik een kadootje uitpak als ik ze ga gebruiken.

gebruikt

Toch zijn er producten waarbij je snel door hebt dat ze niet nieuw zijn. Stempels bijvoorbeeld zien er, bij veelvuldig gebruik, ook echt gebruikt uit. Vooral photopolymer stempels. Dat is de aard van het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Deze houdt de inkt zo goed vast, dat deze de stempels ook wat kleuren. Vooral bij donkere of felle kleuren als roze en rood. Dit is een simpel feitje waar ik me bij neer had gelegd totdat…

reinigers

In de jaarcatalogus, op bladzijde 182, zag ik een nieuwe Stamp Cleaning Pad. Omdat ik benieuwd was naar wat er anders aan deze reiniger was, bestelde ik hem. Ik heb namelijk al de Stampin’ Scrub met de Stampin’ Mist (super fijn!) en een Shammy doekje (ideaal voor met de Stamperatus) en natuurlijk hebben we met een kleintje van 2 jaar altijd billendoekjes in huis (snel en gemakkelijk maar je krijgt er snel gekleurde vingers van). Dus ik was wel benieuwd of deze reiniger iets zou toevoegen.

drempels

Onder de beschrijving in de catalogus staat een waarschuwing en ook toen ik het plasticje van mijn Stamp Cleaning Pad afhaalde, zat daar een beschrijving met waarschuwing op. Hmmm, dat vind ik dan toch een dingetje. Ik ben iemand die regels tot op de letter naleeft dus als er staat dat ik onmiddellijk moet spoelen met water na gebruik, is dat toch een drempeltje. Ik knutsel namelijk in het souterrain van ons split-level huis. En de kraan in de keuken is twee trappen omhoog. Maar ja, ik wil ook geen risico nemen dat ik mijn mooie stempels aantast.

miskoop?

Toen ik de deksel van de Cleaning Pad afhaalde, leek hij op een VersaMark pad. Hij was wit maar niet plakkerig. Ik testte hem uit met wat cling stempels en was niet onder de indruk. Ik had niet het idee dat ik verschil merkte met bijvoorbeeld mijn Stampin’ Scrub. Langzaamaan probeerde ik hem met photopolymer, met lichte kleuren. Nu begon ik me af te vragen of ik niet een vreselijke miskoop had gedaan. Ik kon me amper voorstellen dat Stampin’ Up! iets op de markt zou zetten zonder toegevoegde waarde op wat ze al hadden in hun assortiment en daarom ging ik zoeken op internet naar antwoorden. Daar kwam ik een filmpje tegen van een demonstratrice die liet zien hoe het de rode inkt van haar photopolymer stempels haalde. Het was ongelooflijk en ik ging het meteen proberen.

indrukwekkend

Dino Days stempels (links) zijn gereinigd met de Stamp Cleaning Pad. Love What You Do stempels (rechts) niet.

Dat was het! De speciale toegevoegde waarde. De rode inkt verdween een heeeel stuk beter van de stempels. En ik, die zo houd van dingen zo veel mogelijk in originele staat, kon wel een dansje doen. Hoe korter de inkt op de stempel zat, hoe beter deze te verwijderen was. De inkt zal de stempels nog steeds verkleuren, maar het verschil tussen de stempels die schoon gemaakt zijn met deze nieuwe Cleaning Pad en welke niet, is duidelijk zichtbaar.

gebruik

De manier waarop ik hem gebruik is als volgt:

  1. Stempel mijn afbeelding voor mijn project
  2. Stempel de afbeelding af op mijn gridpapier tot hij niet meer afgeeft
  3. Wrijf de stempel zachtjes over de Stamp Cleaning Pad tot de inkt er zo veel mogelijk af is
  4. Maak de stempel grondig schoon met mijn Stampin’ Scrub en Stampin’ Mist (snelle schoonmaak optie, maar niet een die wordt aangeraden door Stampin’ Up!)
  5. Spoel alles af onder de kraan als ik helemaal klaar ben met mijn project (voor de zekerheid)

Het is nu een van mijn favoriete schoonmaak tools in mijn werkruimte. Ik ben heel blij dat ik hem geprobeerd heb en telkens als ik hem demonstreer zijn klanten die bekend zijn met stempelen, verbaasd over hoe goed hij photopolymer stempels schoon krijgt.

bestellen

Wil jij ook een Stamp Cleaning Pad bestellen? Stuur me dan een mailtje met je bestelling. Het is nu nog Bonus Days, dus bij besteding van iedere €60,- krijg je een couponcode voor €6,- die je in augustus kunt inzetten. De Pad kost €9,- dus dat is misschien net dat bedragje dat je nodig hebt om het minimale Bonus Day bedrag bij elkaar te krijgen. Mocht je willen nalezen wat Bonus Days betekent, dan kan dat hier.

Ik hoop dat ik je zo heb duidelijk kunnen maken dat er voor ieder probleem een goede oplossing te vinden is in de catalogus. Mocht je nu ergens tegenaan lopen als je aan het creëren bent, neem contact op met me en dan help ik je met de oplossing.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice in Eindhoven en omgeving