Hallo Prulleke,

Tijdens de Online Catalogue Launch Party hebben we ontzettend veel voorbeelden laten zien met allerlei artikelen uit de nieuwe jaarcatalogus. Wat we echter niet hebben laten zien, zijn de achtergrondstempels. Dit is een productgroep die makkelijk over het hoofd wordt gezien vanwege zijn neutrale aard maar juist een achtergrondstempel kan je kaart naar een hoger niveau tillen door hem net wat interessanter te maken. Vandaag heb ik op mijn YouTube kanaal: Prulleke Creaties een filmpje gedeeld waarin ik verschillende kaarten deel die gemaakt zijn met de Drybrush stempel. Hier laat ik ze graag nog een keer zien.

Basis

Een achtergrondstempel is een makkelijke tool om je achtergrond er wat interessanter uit te laten zien, zonder zijn neutrale aard te doorbreken. In mijn eerste voorbeeld heb ik Pool Party inkt aangebracht op mijn stempel en deze afgedrukt op een stuk Basic White. Ik heb het paneel wat kleiner gesneden en een Soft Suede mat gegeven. Met Soft Suede inkt heb ik de planten en spreuk gestempeld. Het geheel heb ik op een Basic White extra stevige basiskaart geplakt.

Gekleurde achtergrond

Natuurlijk hoef je niet perse op wit te stempelen. Een stempel als deze is namelijk ook heel leuk op een stuk gekleurd kaartkarton. Dat is wat ik voor deze kaart heb gedaan.

Hier heb ik met Coastal Cabana inkt gestempeld op een stuk Pool Party kaartkarton. Ik heb de Snailed it slak en spreuk toegevoegd en deze gekleurd met de Stampin’ Blends markers. Om het kaartkarton van de kaartbasis af te laten steken heb ik de achtergrond gemat op een stuk Basic Black kaartkarton.

Multicolor

Een andere leuke techniek om een keer te proberen is meerdere kleuren aanbrengen op de stempel voor je hem afdrukt. Van deze techniek heb ik een paar voorbeelden om te delen. Ten eerste deze:

Hier heb ik Pool Party, Coastal Cabana en Bermuda Bay gebruikt om mijn achtergrond te kleuren. Vervolgens heb ik de Playful Alphabet stansen gebruikt om het woord HOERA uit te snijden. De losse letters heb ik op twee lagen Bermuda Bay kaartkarton geplakt om de letters wat diepte te geven. Vervolgens heb ik ze een klein beetje verschoven terug geplakt op de voorkant van mijn kaart. Het kuikentje waarmee ik de kaart heb versierd komt uit Hey Birthday Chick. Deze heb ik met de Stampin’ Blends markers gekleurd.

In mijn volgende voorbeeld heb ik een achtergrond gestempeld met verschillende kleuren groen.

In mijn ogen is deze achtergrond zeer geschikt om te gebruiken bij deze planten. Hoewel het best een kleurrijke achtergrond is met diepe kleuren, neemt jij niet weg van de vetplanten die je in de voorgrond ziet. Nadat ik deze achtergrond had gestempeld heb ik met een sprayflesje wat water gesprayt over de stempel om er zo een tweede afdruk mee te krijgen.

Ik ben dol op deze look. Het is wat zachter maar omdat de stempelset zo gedetailleerd is is er nog voldoende om te zien. Het feit dat het water van die vlekken heeft gemaakt, maakt het in mijn ogen alleen mooier. Ik heb de kaart afgemaakt met wat Bloom Where You’re Planted designpapier en een stempel uit de Plantenpost stempelset.

Farmhouse look

Een hele andere look krijg je wanneer je de stempel met Whisper White Craft inkt stempelt op gekleurd kaart karton. In mijn volgende voorbeeld heb ik dat gedaan op een stuk Crumb Cake kaartkarton.

Mijn stempels wat niet helemaal schoon toen ik mijn inkt aanbracht, daarom zit er een blauwe gloed over. Toch krijg je wel een white wash-achtige look die perfect past bij de farmhouse look. Een beetje stoer en rustiek met een vleugje nostalgie. Ik heb uit de achtergrond een kader gesneden en deze ook uit Basic White kaartkarton gesneden om hem vervolgens weer in elkaar te paper piecen. Ik heb de kaart afgemaakt met de spreuk die ik met Love You More Than heb uitgestanst een het koffiekopje uit de coördinerende Nothing’s Better Than stempelset.

Achtergrond bouwen

In mijn volgende voorbeeld heb ik de achtergrondstempel in 3 verschillende kleuren gestempeld en in stukken gesneden. Het kostte wel wat tijd om te zorgen dat ze weer exact met elkaar uitlijnde maar het resultaat is heel vrolijk. Omdat alles weer strak tegen elkaar aanzit, kun je er daarna gewoon glad overheen stempelen. Dat deed ik in dit geval met de Pretty Perennials stempel in Memento Tuxedo Black inkt.

Vormen

Dat je een achtergrond stempel niet alleen als volledige achtergrond hoeft te gebruiken zie je wel aan deze kaart.

De cirkels zijn met de gelaagde cirkelstansen uitgesneden uit een stuk Basic White met Crumb Cake en uit wat Crumb Cake kaartkarton. Je ziet meteen hoe de cirkels met de textuur van de stempel de hele kaart interessanter maken om naar te kijken. De kaart is afgemaakt met verschillende spreuken uit de Many Happenings stempelset.

Elementen

In mijn laatste voorbeeld laat ik zien hoe de Drybrush stempel het gevoel van het element kan versterken. Hier heb ik hem gebruikt om het hondenhok een geverfde look te geven. Ik heb hem tevens door de Brick & Mortar embossing folder gehaald om nog meer textuur te geven aan mijn element. Het honden thema van de kaart is natuurlijk afgemaakt met de hond uit Pampered Pets en een paar van de coördinerende stempels uit die set.

Ongeacht wat voor kaart je maakt, je kunt eigenlijk altijd wel een manier vinden om de Drybrush achtergrond stempel toe te voegen en je kaart wat extra’s te geven.

Wil jij wat meer weten over de verschillende achtergrond stempels? Ik heb hier een productlijst gelinkt die je meeneemt naar mijn webshop. Daar heb ik alle achtergrondstempels voor je op een rijtje gezet zodat je er makkelijk een keuze in kunt maken.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd een mailtje sturen naar leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag verder.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice