Hallo Prulleke,

In eerdere berichten heb ik al mijn voorbeelden laten zien voor de beginnerskaarten en half-gevorderde kaarten die ik heb mogen laten zien tijdens mijn On Stage Live presentatie. Nu wil ik de kaarten delen die ik heb gemaakt voor de (ver)gevorderde doelgroep.

Het grootste verschil tussen de beginnerskaarten en die van gevorderden is de hoeveelheid spul dat we er op doen of het materiaal dat we nodig hebben om een kaart te maken. Zo is mijn volgende kaart niet per se moeilijk om te maken, maar je hebt er wel een Stamperatus voor nodig.

condoleancekaart

Om de kleurgradatie in de tulp te krijgen, heb ik de Stamperatus gebruikt. Eerst deed ik de lichte inkt, Crushed Curry, op de stempel en voor ik hem op mijn stukje Whisper White cardstock afdrukte, gebruikte ik een Dauber om wat van de donkerdere kleur inkt, Terracotta Tile, aan te brengen op dezelfde stempel. Een Dauber is een sponsje op een plastic kokertje dat precies op je vinger past. Hierdoor kun je heel nauwkeurig inkt aanbrengen op gebieden waar een schaduw zit. Het gebruik van de Stamperatus is voor deze techniek ideaal omdat je de stappen dan kunt herhalen om zo een vloeiendere transitie te krijgen tussen de kleuren of de intensiteit van de kleuren te verhogen.

De andere reden dat ik vind dat dit een gevorderde kaart is, is de hoeveelheid spul dat verwerkt is in de kaart: de cardstock kaartbasis, cardstock voor de stempelafdrukken, designer series papier, acetaat in het gat, ovale stanzen om het gat te maken, de stempels en pons en het lint. En dan natuurlijk de onzichtbare producten zoals lijm, schaar, trimmer, stansapparaat en stempelblokken. Er is geen vooraf bepaalde hoeveelheid producten waardoor je weet of iets gevorderd is of niet, maar ik vond dit wel een aardige hoeveelheid artikelen.

inktviskaart

Een andere manier om een gevorderde kaart te herkennen is door out-of-the-box-thinking te herkennen. Hier heb ik de pons waar je normaal de tulp mee zou uitponsen gebruikt als een inktvis. Door ponsen te draaien en stukjes weg te knippen of te combineren kun je helemaal los gaan in de Punch Art wereld. Online zijn er vele voorbeelden te vinden waarbij mensen ponsen anders hebben gebruikt dan hoe ze origineel ontworpen waren. Voor deze kaart had ik de pons uit vellum geponst en de extra blaadjes als tentakels achter het lijfje geplaats. De onderdelen heb ik met de Artisan Textures stempels voorzien van wat detail. Het bovenste deel van de inktvis is van Whisper White cardstock en ik heb wat stukjes Bakers Twine van wat knoopjes voorzien en achter het lijfje geplakt. Dit moesten de tentakels voorstellen die ik op de foto’s zag die ik op internet had gezien. Het spreukje heb ik met de Make a Difference stempels gestempeld en met witte embossing powder ge-embosst. Alles is op een van de See A Silhouette Designer Series Paper panelen geplakt en bevestigd op de kaart.

punch art

Zoals ik al zei kun je met wat fantasie helemaal los met punch art. Ik liet tijdens On Stage Live ook de 4 bovenstaande voorbeelden zien van wat mogelijk is met de Tulip Builder Punch. Ongetwijfeld kun je zelf nog veel meer andere voorbeelden bedenken. Vergeet deze dan niet te delen! We zijn allemaal dol op inspiratie.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben na aanleiding van dit bericht, dan hoor ik graag van je. Laat hieronder een opmerking achter of neem contact op met me via het contactformulier. Ik maak graag wat tijd vrij om je te woord te staan.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice in Eindhoven en omgeving.