Hallo Prulleke,

Vandaag deelde ik op mijn YouTube kanaal een filmpje dat ik begin augustus al had opgenomen. Het was mijn bedoeling om deze in de vakantie te monteren en te uploaden, maar ja, vakantie…. Het is er dus niet van gekomen. Gelukkig merk je er bijna niks van. Tenzij je blijft kijken tot mijn outtro (is dat het tegenovergestelde van een intro?).

Catalogi

Morgen gaat de september-december mini catalogus van start. Hierin staan volop prachtige producten voor de herfst- en wintermaanden. Hierbij ligt er natuurlijk een nadruk op kerstmis en Halloween. Maar er is nog veel meer dat niet gebonden is aan een specifieke feestdag. Helaas mag de binnenkant van de mini catalogus niet online gedeeld worden tot hij is gelanceerd dus hou ik het nog even op de jaarcatalogus.

Elke pagina

De jaarcatalogus en de mini catalogus hebben een aantal dingen gemeen met elkaar. Een van de meest voorname is dat elke pagina gevuld is met inspiratie. Stampin’ Up! heeft een bijzonder creatief team aan ontwerpers die de droombaan hebben om met de producten te gaan werken nog voor ze gereleased zijn. Deze designers maken prachtige voorbeelden om te demonstreren hoe je de producten kunt gebruiken en combineren. Op die manier worden we niet alleen lekker gemaakt om de artikelen aan te schaffen, maar we worden overgoten met creatieve inspiratie om te gebruiken in onze eigen werkstukken.

Willekeurig voorbeeld

Om dit kracht bij te zetten, bladerde ik door de catalogus en stopte. Ik kwam terecht op pagina 85. Daar waren de voorbeelden gemaakt met Oceanfront, Grassy Grove en Wild & Sweet. Drie stempelsets die mijn short list niet gaan halen als het gaat om mijn persoonlijke verlanglijst. Maar de voorbeelden hadden een aantal prachtige elementen die ik kon verwerken in mijn eigen kaart. Dat noem je CASE-en. Copy And Share Everything. Hierbij is het altijd belangrijk om je inspiratiebron te noemen en daarna kun je aan de slag.

Love You

De kaart die me het meest aansprak was deze:

De kleuren trokken me het eerst en toen ik wat beter ging kijken zag ik allemaal leuke elementen die ik kon gebruiken op mijn eigen kaart. Denk hierbij aan de embossing in de achtergrond, een stuk designpapier achter het hoofdelement, de aqaurel achtergrond, de plant in de voorgrond en het Baker’s Twine om het voorste paneel. Dus ging ik aan de slag om mijn eigen variant te maken.

Jij bent bijzonder

Voor mijn kaart wilde ik de aquarel achtergrond nabootsen. Dit deed ik door inkt rechtstreeks aan te brengen op een inktblok, het nat te spuiten met water uit een Spritzer en mijn aquarelpapier er op te leggen en aan te drukken. Voor mij is het nog altijd spannend om zulke organische achtergronden tot stand te laten komen omdat ik houd van voorspelbaarheid. Dit is dat niet. Het water en inkt gaat daar heen waar het wil gaan en ik kan alleen maar hopen dat het niet eindigt als natte, bruine vlek. Gelukkig lukte het goed. Mijn achtergrond had een warme, woestijn-achtige kwaliteit waardoor ik hem wilde versieren met de cactus uit Taco Fiesta.

Het zou natuurlijk ook heel leuk zijn om deze achtergrond verder te versieren met herfstbladeren of fruit. Er zijn zo veel leuke manieren om hem aan te kleden. Mijn cactus stempelde ik en ik gaf hem wat meer kleur met Old Olive Stampin’ Blends Markers. Deze stiften zijn gemaakt om in elkaar over te vloeien waardoor er prachtige schaduwen ontstaan zonder harde lijnen. Om te zorgen dat mijn cactus niet zomaar rond zweefde op de kaart, trok ik met een Cajun Craze Marker ook wat strepen om een schaduw en wat grond te suggereren.

In de rechterbovenhoek plaatste ik een spreuk. Ik bond een stuk Very Vanilla Baker’s Twine om het paneel voor ik het op mijn basiskaart plakte. De basiskaart was gemaakt van Thick Basic White cardstock met daarop een paneel Blackberry Bliss cardstock dat ik een reliëf had gegeven met een van de Basics 3D Embossing Folders. Het motiefje deed me denken aan cactusbloemen en -stekels dus vandaar dat ik die had gekozen. Tussen mijn gestempelde en geëmbosste lagen, plaatste ik nog een paneeltje Stargazing Designer Series Paper. Als finishing touch plaatste ik nog een paar 2023-2025 In Color Dots ter versiering.

Namaken

Wil jij nog een zien hoe ik dit kaartje maakte of wil je hem namaken? Bekijk het YouTube filmpje om precies te zien hoe ik alles heb gedaan.

Wil je vervolgens iets aanschaffen om zelf ook creatief aan de slag te kunnen, dan vind je onder het filmpje links naar de webshop. Vergeet niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice