Hallo Prulleke,

Wat is het toch moeilijk om restjes prachtig papier in de papierbak te gooien! Het is zo zonde om dat snippertje weg te doen want het is zo mooi. En stel nou dat je er nog iets mee kan. Dat je nog net dat kleine restje kon gebruiken om een riem te paper piecen of om ergens bij te plakken. Geloof me, ik stoei ook wel eens met dat soort gedachten. Helaas blijft het zo dat we niet alles kunnen bewaren en dat je niet ieder snippetje op zult maken. Of toch wel….?

Texture Chic Specialty Designer Series Paper

Dit is momenteel het papier waar ik hals-over-kop verliefd op ben. Het Texture Chic of Stijlvolle Structuur speciaal designpapier. Het is zo mooi en er zit voor elk seizoen een gepaste print in. Dit is één van de weinige papieren waar ik nog een volledig, ongeopend pak van heb liggen omdat ik eerst de laatste snippertjes van het eerste pak wil opmaken. Ik vind de kleuren in dit papier mooi, de abstracte afbeeldingen en oeh, die gouden accenten. Zo mooi. Je snapt dat dit voor mij echt een pak is waarvan ik ieder laatste kleine snippertje wil opmaken. Gelukkig heb ik daar vandaag een hele leuke techniek voor.

Mozaïek-kaart

Eigenlijk is de techniek van vandaag supersimpel. Je neemt een stuk cardstock en brengt hier een laag Adhesive Sheets op aan. Vervolgens knip of snij je allemaal snippers van je restjes papier. Het fijne hieraan is dat je al die rare hoeken ook kunt gebruiken. De snippers plak je met wat tussenruimtes op het met Adhesive Sheet bedekte cardstock. Zo begint het er al uit te zien als een mozaïek patroon.

Vervolgens heb ik met Gilded Leafing op de tussenruimtes geplakt zodat alle lijm was bedekt. Dit was een mooie manier om het goud uit het papier nog eens op te halen. Je zou dit ook kunnen doen met bijvoorbeeld embossing poeder dat je daarna verhit.

Om mijn kaart af te maken heb ik de mozaïeklaag op een laag Soft Succulent gemat en op de Petal Pink basiskaart geplakt. De spreuk heb ik met Evening Evergreen inkt op een stuk Petal Pink gestempels en ook deze heb ik gemat op een stuk Soft Succulent cardstock. Als finishing touch heb ik wat gouden en roze Pastel Adhesive Backed Sequins opgeplakt.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice