Hallo Prulleke,

Vandaag is er weer een nieuw filmpje op mijn You Tube kanaal te zien. Deze keer is het een Step-It-Up met twee fantastische Nederlandse stempelsets. De ene is een terugkerend artikel: Pinguïnpret. Deze stond vorig jaar in de herfst/wintercatalogus. Dit jaar is hij weer opgenomen in de juli-december mini catalogus. De andere is de Geweldig Samen Sale-a-bration set. Hiermee heb ik al verschillende voorbeelden gemaakt. Het is een hele gave set die je gratis kunt toevoegen als beloning bij een bestelling vanaf €120,-.

Step-it-up

Als je nog nooit hebt gehoord van de term step-it-up is het misschien handig als ik eerst uitleg wat het is. Wanneer je gaat knutselen kun je jouw projecten zo eenvoudig of uitgebreid maken als bij je past. In een step-it-up laat ik zien hoe je begint met een redelijk eenvoudige kaart en door steeds een tandje bij te zetten er een steeds uitgebreidere kaart van kunt maken. Het gaat niet persé om moeilijke technieken en ingewikkelde handelingen. Meestal is een uitgebreidere kaart al te maken door eenvoudig wat extra laagjes toevoegen. Zo zie je duidelijk dat er niet veel verschil zit tussen een ‘eenvoudig’ en eentje die wordt ervaren als ‘ingewikkeld’.

Basisniveau

Mijn eerste kaartje toont de basislayout en elementen die ik voor alle drie de kaarten heb gebruikt. Ik koos voor een gestempelde achtergrond op de basiskaart, een gekleurde spreuk met zwarte bijspreuk welk worden gemat met een stuk gekleurd kaartkarton en een pinguïn ter decoratie. De elementen heb ik zo eenvoudig mogelijk gebruikt in de eerste kaart. De achtergrond is gestempeld in Gray Granite inkt op de diagonaal. Dat is namelijk meer vergevingsgezind dan wanneer je horizontaal of verticaal stempelt. In zo’n geval zou ik je de Stamparatus aanraden zodat je gebruik kunt maken van de scharniertechniek. De spreuk en pinguïn zijn allemaal op hetzelfde stuk Basic White cardstock gestempeld en gemat op een stuk Pumpkin Pie cardstock. Op die manier wordt de kleur van de spreuk, pootjes en snavel nog een keer herhaald. Alle lagen zijn plat opgeplakt met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow).

Tandje bijzetten

De tweede kaart gebruikt dezelfde elementen als de eerste. Deze keer heb ik alleen geprobeerd om wat meer kleur toe te voegen. De achtergrond is dan ook niet gestempeld in Gray Granite maar in een combinatie van Real Red, Pumpkin Pie, Calypso Coral en Pale Papaya. Deze zelfde kleuren heb ik gebruikt om de letters van de Geweldig spreuk individueel te kleuren en af te drukken. Hiervoor heb ik de Stamparatus gebruikt om me te helpen. De Je doet het spreuk heb ik zwart gehouden om de kleur van mijn pinguïn te herhalen. Deze is deze keer niet rechtstreeks op het paneel met de spreuk gestempeld maar apart. Daarna heb ik hem met de Penguin Builder Punch uit geponst zodat ik hem met wat Stampin’ Dimensionals kon opplakken. Stampin’ Dimensionals zijn foamplakkertjes die wat diepte geven aan je project. De spreuk is wederom op een Pumpkin Pie cardstock mat geplakt voor deze aan de basiskaart is bevestigd.

Level up

Mijn laatste kaart heeft geen witte maar een Pale Papaya basis. Hierop heb ik precies zoals bij de tweede kaart mijn achtergrond gestempeld. Alleen de toevoeging van een andere basiskleur verandert heel veel. Om mijn spreukpaneel niet te hard te laten afsteken van de basiskaart besloot ik die ook te verwisselen voor een Pale Papaya paneel. Hierop heb ik alleen met zwart inkt Je doet het gestempeld. Het woord Geweldig heb ik met Real Red op Basic White gestempeld en met de hand uitgeknipt. Ook heb ik de pinguïn en wat accessoires op Basic White gestempeld en uitgeknipt/uit geponst. De pootjes van mijn pinguïn heb ik uit een restje Pumpkin Pie kaartkarton geponst. Hoewel ik de muts en sjaal met Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) heb opgeplakt heb ik de pootjes met mini Stampin’ Dimensionals toegevoegd. De spreuk en pinguin zijn beide met diepte aangebracht op de kaart.

Zo zie je dus hoe je in een paar simpele stapjes, met kleine toevoegingen van een redelijk eenvoudig kaartje naar een kaart gaat met veel meer detail er in. Wil je liever zien hoe ik deze kaartjes maakte, in plaats van alleen de omschrijving lezen. Dat kan! Het YouTube-filmpje is hier gelinkt:

Wat vind jij het leukst om te maken? Ik ben wel benieuwd naar jouw antwoord. Laat het me maar weten in de opmerkingen hier onder.

Ik hoop dat ik je weer een beetje heb geïnspireerd om een stapje extra te willen zetten op je creative pad en dat je misschien zelf ook eens probeert om een tandje bij te zetten.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice