Hallo Prulleke,

Als je goed om je heen kijkt is overal inspiratie te vinden. In kleurencombinaties, prints, textuur en patronen. Je kunt kijken in de fysieke wereld om je heen, in catalogi en tijdschriften en natuurlijk ook op internet. Voor mijn kaart van vandaag heb ik de inspiratie genomen uit een afbeelding van een quilt.

Inspiratie

Voor wie dat niet weet, de opleiding die ik jaaaaaren geleden heb gevolgd was Mode en Kleding. Ik heb dus vroeger leren ontwerpen, patroontekenen en naaien. Ik vind het nog steeds leuk om techniekjes te zien met stof maar de ambitie om daar nog iets mee te doen is inmiddels helemaal weg. Ondanks dat, vind ik het van tijd tot tijd toch leuk om te zien wat anderen zoal maken en zo kwam ik terecht op een Pinterest pagina met allemaal prachtige quilts. Dit zijn grote spreien die zijn opgebouwd uit kleine lapjes stof die in een patroon weer aan elkaar genaaid zijn. Het leek mij leuk om het patroon na te maken als papieren achtergrond.

2022-2024 In Colors Designer Series Paper

De meeste tijd was ik kwijt aan het uitstansen van de zeshoekjes en driehoekjes. Hiervoor gebruikte ik de Beautiful Shapes stansen. De zeshoekjes waren allemaal gesneden uit een rest stuk Basic White kaartkarton. Voor de driehoekjes gebruikte ik het 2022-2024 In Colors Designer Series Paper in de kleuren Ochid Oasis, Parakeet Party, Starry Sky en Tahitian Tide. Ik koos er voor om slechts 2 verschillende patronen te gebruiken zodat het niet een te grote verzameling van kleuren en patronen zou worden.

De vormpjes plakte ik volgens het patroon op een stuk printerpapier. Hierna sneed ik het op maat (9,5 x 13,85 cm). Ik sneed een mat van Starry Sky kaartkarton dat een halve centimeter groter was om het patroon op te plakken zodat het weer wat stabiliteit terug kreeg. De spreuk stempelde ik met Starry Sky inkt op Basic White kaartkarton en knipt ik met de hand uit. De spreuk is afkomstig uit de Sale-a-bration set Geweldig Samen. Deze kun je kiezen als gratis beloning wanneer je een bestelling plaatst van minimaal €120,- in juli en augustus 2022.

Nadat ik de spreuk met stukjes Mini Stampin’ Dimensionals had opgeplakt, plakte ik er ook nog een paar Matte Decorative Dots bij om de kaart af te maken. Ik vind het zo’n leuke kaart dat ik zeker nog een keer zal kijken of ik een leuk quilt patroon kan vinden om te veranderen in een papieren achtergrond.

YouTube

Wil je zien hoe ik dit kaartje maak? Dat kan! ik heb er namelijk een YouTube filmpje van gemaakt en die kun je bekijken op het Prulleke YouTube kanaal. Of je kunt op de afspeelknop drukken van deze link:

Vind je het leuk om filmpjes van me te zien? Vergeet dan niet om op de abonneer knop te drukken. Elke dinsdag en vrijdag upload ik een nieuw filmpje voor je. En wist je dat je me ook iedere week live kunt zien knutselen? Op woensdagavond ben ik namelijk iedere week om 20:00uur op de Prulleke Facebook Pagina in een Live uitzending te zien. Zo kan ik nog meer creativiteit en gezelligheid delen.

Volop manieren om samen met me te knutselen. Hopelijk kan ik je binnenkort ook begroeten op een van die kanalen.

Veel knutselplezier!

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice