Hallo Prulleke,

Waarom zou je maar één kaartje maken als je er meteen twee kunt maken? De techniek die ik vandaag met je wil delen is niet nieuw maar deze gouwe ouwe is zeker de moeite waard om eens te proberen. Het kost weliswaar wat tijd om hem te maken, maar je hebt dan wel meteen twee kaarten en het is zo leuk om eens te doen. Laat me je meer vertellen over de Floating Frame techniek.

Floating Frame

Het idee van deze techniek is dat je een achtergrond maakt van gestempelde, uitgestanste (of uitgeknipte) afbeeldingen. Deze worden eerst met een bepaalde vorm gestanst voor ze met diepte worden opgeplakt. Op de ene kaart wordt de vorm geplakt en op de andere de negatieve vorm. Zo ontstaan dus twee kaarten met een kadertje dat lijkt te zweven boven de kaart. Je kunt je voorstellen dat de aandacht meteen naar de techniek gaat. Je hebt daarom ook niet veel meer nodig om de kaart verder aan te kleden. Dat was de uitleg van de techniek. Laten we nu mijn twee kaartjes wat beter bekijken.

Bedekte achtergrond

Zo ziet mijn kaart er uit met de achtergrond in de techniek. Ik koos er voor om gestreepte theekopjes te stempelen in Pool Party, gebladerde theekopjes in Parakeet Party en bloemetjes in Night of Navy. Als vorm voor mijn Floating Frame koos ik voor een gestikte rechthoek. Het is hierbij belangrijk dat je probeert om ook kleine stukjes van de afbeelding te gebruiken om de lijnen van het rechthoek zo veel mogelijk te laten doorlopen. Hoewel onze fantasie goed helpt bij het doortrekken van de lijnen, is het mooier als dat gebeurd met gedeeltelijke afbeeldingen. De kaart maakte ik af met wat Faux Sea Glass Shapes in de groen tint en een spreuk uit Bottled Happiness.

Kader

De andere kaart heeft alleen de rechthoek die lijkt te zweven op de kaart. Bij nader inzien is het me net niet gelukt om mijn rechthoek recht op de kaart te plakken. Hopelijk zal de ontvanger zich hier niet te veel aan ergeren. Ook hier heb ik Faux Sea Glass Shapes gebruikt om wat ruimtes te vullen en wat beweging in de kaart te brengen. De spreuk komt net als alle afbeeldingen uit de Thee en Troost stempelset. Ik vind het gebruik van de gestikte rechthoek hierbij wel een toegevoegde waarde hebben omdat het stiksel de lijnen extra benadrukt.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice