Hallo Prulleke

Gisteren deelde ik op mijn YouTube-kanaal een filmpje waarin ik liet zien hoe ik dit schattige Valentijnsdagkaartje maakte.

Het kaartje is gemaakt door op Shimmery White kaartkarton te werken met inkt en Water Painters. In tegenstelling tot Basic White is het Shimmery White kaartkarton heel erg geschikt om nat op te werken. Basic White heeft dan de neiging om te gaan pillen en kan veel minder water verdragen. Een ander leuk kenmerk van dit papier is dat het een subtiele glans heeft. Ik vond dit ook erg leuk in combinatie met de robot. Het enige dat ik jammer vind aan het ShimmeryWhite is dat het niet echt fel wit is. Ten opzichte van Basic White is het romiger van kleur maar het is niet zo romig als Very Vanilla. Je ziet echter wel duidelijk kleur verschil tussen het wit in mijn designpapier en dat van het Shimmery White. Dit kun je eenvoudig oplossen door gekleurd designpapier te gebruiken.

Ik koos er bewust voor om een messy watercolour look te maken over mijn robotafbeelding. Het feit dat de kleur voorbij de zwarte lijnen komt vind ik een leuke look. Ik ben echter wel met wat minder verdunde inkt nog een keer teruggegaan om de schaduwen wat beter aan te zetten. Ook wil ik hier even vermelden dat ik echt dol ben op de kleurencombinatie die ik heb uitgezocht voor deze kaart:

Balmy Blue – Soft Succulent – Poppy Parade – Flirty Flamingo

De Balmy Blue werd echter erg licht door de hoeveelheid water die ik gebruikte bij het kleuren. Daarom heb ik een klein beetje Pacific Point toegevoegd om het wat meer kracht te geven. Door deze ook flink te verdunnen, kwam de kleur beter overeen met wat ik in gedachte had.

Om de kaart af te maken heb ik niet alleen de watercolour wash in de achtergrond gemaakt. Deze is opgebouwd uit een aantal laagjes inkt. Ik voegde ook cirkels toe die ik uit het Pattern Party Gastvrouwdesignpapier heb gesneden. Dit papier is aan de ene kant zwart/wit en heeft aan de andere kant een gekleurde print. Ik vond het roze panter patroon leuk om de Flirty Flamingo kleur nog een keer te herhalen. Het feit dat de print in de verste verte niks met robots te maken had, vond ik een aanvulling. De andere twee printjes vond ik wel enigszins robot-gerelateerd. Door ze alle drie te gebruiken vind ik de achtergrond veel interessanter.

Wil je stap voor stap zien hoe ik deze kaart heb gemaakt? Ik zal hier het filmpje linken maar lees vooral ook verder want ik heb nog een tweede kaart gemaakt met deze producten.

Alternatieve Robot

Zoals ik al vermelde heb ik nog een alternatieve robotkaart gemaakt. Hiervoor heb ik veelal dezelfde materialen gebruikt maar ik heb ze net wat anders toegepast. Zo heb ik opnieuw inkt en water painters gebruikt om mijn robot kleur te geven maar deze keer koos ik er voor om beter binnen de lijntjes te blijven en de messy look meer te laten ontstaan door de kleuren meer met elkaar te laten mengen. De achtergrond heb ik deze keer niet van een watercolour wash voorzien. In plaats daarvan heb ik met sponge daubers (vingersponsjes) een blend in de achtergrond gemaakt van Soft Succulent, Balmy Blue en Flirty Flamingo.

Het grootste verschil moet echter de vormen zijn. Deze keer koos ik niet voor de cirkels maar juist voor de zeshoeken. Ook heb ik een van de prints veranderd ten opzichte van de eerste kaart. Hoewel deze vorm voor mij meer associatie heeft met de robot, behoudt de kaart zijn speelse aard door de plaatsing van de vormpjes. Het enige dat ik anders zou doen aan deze kaart is de spreuk. Deze is met Soft Succulent gestempeld op Balmy Blue. Ik vind de Poppy Parade inkt op Shimmery White echter veel mooier en sprekender. Dat zou ik een volgende keer toch liever weer zo doen. Tot slot kwam ik nog wat zwarte Adhesive-Backed sequins tegen, die over waren uit een kit, en voegde deze toe.

Welke kaart heeft jouw voorkeur? Of heb je, net als ik, stukjes van de ene kaart en stukjes van de andere kaart die je zou gebruiken als je de kaart zou maken? Als je dat ook hebt ben ik benieuwd welke stukjes je zou houden en wat je anders zou doen. Laat het me gerust weten in de comments onder mijn blogbericht.

Voorlopig heb je nog ruim 2 weken om je Valentijnskaartje te maken, dus tijd genoeg. Mocht je daarvoor nog spullen willen bestellen, dan kan dat door een mailtje te sturen naar mij. Op 1 februari verzorg ik weer een verzamelbestelling die je zonder extra bezorgkosten bij mij thuis kunt afhalen. Als ik het moet versturen betaal je alleen de daadwerkelijke verzendkosten. Wil je niet wachten tot 1 februari, dan kun jij je bestelling ook rechtstreeks plaatsen via de webshop. Transportkosten van het magazijn in Duitsland naar jouw thuis zijn altijd € 5,95.

Veel knutselplezier!

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice