Hallo Prulleke,

Hier in het zuiden van het land is het aftellen naar de zomervakantie begonnen. Dat betekent dat dit ook het moment is om nog even na te denken over wat we de meesters en juffen van onze kinderen kunnen geven als kleinigheidje om ze te bedanken voor alles dat ze het afgelopen jaar hebben gedaan en betekent voor onze kleintjes. Vandaag deel ik daarom graag wat mijn kinderen mogen geven aan hun leerkrachten.

Vereisten

Voor ik begon met knutselen heb ik eerst nagedacht over de vereisten voor mijn kado. Het moest iets kleins zijn wat ook niet heel duur mocht worden. Ik heb namelijk 3 kinderen die gezamenlijk 8 leerkrachten had om te bedanken. Een kleinigheidje loopt dan al snel in de papieren. Ook moest hetgene dat ik zou maken snel en eenvoudig zijn. Zoals ik al zei, ik moet er 8 maken dus ik heb geen tijd voor uitgebreide tijdrovende technieken. Het moest echter ook een uiting zijn van vriendelijke, vrolijke dankbaarheid.

Inspiratie

Deze keer kwam ik per toeval een bericht tegen op de Facebook pagina voor Stampin’ Up! demonstratrices. Het was een project van Brenda Quintana en zij had Hershey’s Nuggets gebruikt om een kadootje te maken. Je kunt haar bericht hier lezen.

Hershey's Nugget Boxes Single Row
Brenda Quintana’s Hershey’s Nugget Boxes

Mijn variant

Omdat wij hier geen Hershey’s Nuggets hebben, besloot ik bij Jamin te gaan zoeken naar een goed alternatief. Ik koos uiteindelijk wat Fudge blokjes. Het moeilijke hieraan was dat ze allemaal net anders van afmeting waren. Maar dat maakte voor mij niet uit. Ik koos 7 verschillende kleuren van het 2022-2024 In Colors Designpapier en sneed er stroken van die 1,5 cm breed waren. Op de stroken stempelde ik de letters rechtstreeks in de kleur inkt van het papier. Vervolgens wikkelde ik de snoepjes (die al individueel verpakt waren) in mijn bestempelde papiertjes.

Doosje

Nu kan ik de kinderen natuurlijk niet alleen los 7 snoepjes geven om aan hun leerkrachten te geven, dus moest ik er een doosje voor maken. Het bestond uit een kaartkarton bakje en een dekseltje van transparantie/sheet. Om de twee delen goed op elkaar te houden besloot ik er (net als Brenda) een strikje om te doen. Het strikje wilde ik echter versieren met een klein labeltje er aan. Deze maakte ik met de Thee en Troost stemepelset en bijpassende Teacup stansen. Hierdoor kon ik meteen ook noteren van en voor wie de traktatie was.

YouTube

Wil je zien hoe ik mijn traktatie maakte? Dat kan. Ik heb er namelijk een YouTube filmpje van gemaakt en die kun je hier bekijken.

Vind je het leuk om filmpjes van me te zien? Vergeet dan niet om op de abonneer knop te drukken. Elke dinsdag en vrijdag upload ik een nieuw filmpje voor je. En wist je dat je me ook iedere week live kunt zien knutselen? Op woensdagavond ben ik namelijk iedere week om 20:00uur op de Prulleke Facebook Pagina in een Live uitzending te zien. Zo kan ik nog meer creativiteit en gezelligheid delen.

Volop manieren om samen met me te knutselen. Hopelijk kan ik je binnenkort ook begroeten op een van die kanalen.

Veel knutselplezier!

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice