Hallo Prulleke,

Iedere maand delen mijn collega-demonstratrices van het SU-per Team een nieuwe challenge op hun facebook-pagina. Deze keer is de uitdaging echter twee maanden geldig. Dat zal alles te maken hebben met de zomervakantie. De challenge is deze keer ook een hele leuke. Het is namelijk een moodboard.

Moodboard

Een moodboard is een collage van afbeeldingen, kleuren en woorden in een bepaald thema. Je kunt er duidelijk een sfeer mee schetsen. Dat is precies ook wat er gedaan is door het SU-per team met de uitdaging van juli-augustus. Het moodboard geeft een heerlijke tropische sfeer van vakantie en de grote verscheidenheid aan afbeeldingen maakt het toch ruim te vertalen en geschikt voor verschillende producten. Een onderdeel dat wel heel consistent is in dit bord is de kleur. Het leek me een leuk bord om te vertalen naar een zomers kaartje.

Diverse stempelsets

Meestal werk ik met 1 stempelset aan een kaartje. Soms 2 als het gaat om een set met spreuken en een set met afbeeldingen. Zelden gebruik ik 3 of meer sets maar bij deze kaart leek het me juist leuk om meerdere sets te combineren. Op die manier bouw ik mijn eigen collage in mijn kaartje. Mijn idee was om een ontspannen vrouw te tonen die genoot van een cocktail. Ze is omlijst door allerlei tropische bladeren. Daardoor kwam ik uit op een combinatie van In The Moment, Plantenpost en Nothing’s Better Than voor al mijn afbeeldingen.

Wereld Aquarelmaand

Juli is Wereld Aquarelmaand. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord voordat ik de graphics van Stampin’ Up! voorbij zag komen in een nieuwsbericht. Stampin’ Up! is er wat actiever mee aan de slag gegaan dan ik deze maand. Zo deelden ze bijvoorbeeld een leuk filmpje met verschillende manieren om te aquarelen met diverse Stampin’ Up! producten. Om toch wat aandacht te geven aan aquarel technieken koos ik er voor om een no-line-colouring techniek te proberen op deze kaart. Met de inkt en mijn water painters kleurde ik mijn gestempelde afbeeldingen.

Stansen

Na al het kleuren heb ik heel veel gestansd. De dame sneed ik uit met een cirkelstans, de cocktails met de Love You More Than stansen en heeeel veel van de gestempelde Plantenpost blaadjes met de Perfect Plants Dies. Omdat ik toch wat meer roze in mijn kaart wilde stempelde ik ook een aantal Happiness Abounds bloemen en stanste deze uit met de Blossoming Happiness stansen. Op dit soort momenten waardeer ik enorm de hoge kwaliteit van de Stampin’ Up! materialen. De Stampin’ Cut & Emboss Machine draait zo fijn en soepel en snijdt alles meteen de eerste keer dat je het door het apparaat draait goed uit.

Plakken

Nu alles uitgestanst was, was het tijd om alles op te plakken. Ik sneed een basiskaart van Polished Pink kaartkarton en bevestigde de cirkel. Hierbij zorgde ik ervoor dat ik de Multifunctionele Vloeibare Lijm (Tombow) alleen in het midden aanbracht zodat ik de bloemen en bladeren er onder en over kon steken. Dat kostte natuurlijk wel wat puzzeltijd om het helemaal te krijgen zoals ik wilde maar het beoogde effect was precies zoals ik in gedachten had. Met wat Stampin’ Dimensionals plakte ik de cocktails op de bladeren. Om de krans af te maken koos ik er voor om een aantal blauwe Glossy Dots te gebruiken. Dat kleine beetje bling trekt de aandacht naar mijn vrouwtje.

En zo is mijn kaartje tot stand gekomen. Ik heb geprobeerde om de kleuren van het moodboard terug te laten komen en vooral de tropische sfeer neer te zetten. Het kaartje is veel drukker dan mijn normale stijl maar ik vond het wel heel leuk om met al die laagjes te werken en de juiste compositie te maken met de bladeren. Ik denk dat ik nog wel eens zo’n soort kaart zou willen maken. Ook vond ik het verrassend leuk om de verschillende stempelsets te combineren. Ik weet eigenlijk niet waarom ik dat niet vaker heb gedaan. Het biedt zo veel extra mogelijkheden. Je merkt wel dat mijn radartjes al weer aan het draaien zijn en dat ik weer verder wil knutselen en experimenteren. Voor nu is dit in ieder geval mijn inzending voor de juli-augustus 2022 SU-per team challenge.

YouTube

Wil je zien hoe ik dit kaartje maakte? Dat kan! Het YouTube-filmpje is hier gelinkt:

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om een extra stapje te willen zetten op je creative pad en dat je zelf ook eens probeert om je verschillende stempels te combineren. Of misschien wil je wel mee doen met de SU-per team challenge. Hoe je er ook voor kiest om je creativiteit te uiten, ik wens je veel knustelplezier.

Tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice