Hallo Prulleke,

Interactieve kaarten lijken soms heel ingewikkeld om te maken. Maar als je het trucje eenmaal kent, valt het best mee. Vandaag laat ik je zien hoe je een Magic Slider kaart maakt. Eerlijk gezegd heeft mijn kaart nog wel een paar verbeterpuntjes maar het mechanisme werkt geweldig en het is een prima manier om het eens te proberen. In de toekomst zal ik heus nog wel zo’n kaart maken waarbij ik de veranderingen deel die ik van deze heb geleerd.

Een gewone kaart

Wanneer je de kaart voor het eerst ziet is er misschien nog niet zo heel veel speciaals aan. Er zit soort houdertje op met daarin een afbeelding van een cupcake. De lintjes aan de bovenkant duiden er op dat je er aan kunt trekken om de afbeelding er uit te trekken.

Magie

Het leuke gebeurt zodra je aan de lintjes trekt en het paneeltje omhoog schuift. Op een magische manier lijkt het cupcakeje ineens kleur te krijgen. Het was echt geweldig om de reactie van mijn 6 jarige zoontje hierop te zien. Hij mocht abacadraba zeggen en aan de lintjes trekken. Het was trouwens al grappig om heb akrabadrabra te horen zeggen, maar hij snapte er niets van dat dat er voor zorgde dat er kleur kwam. Het werkte trouwens ook als ik er op blies. Zo leuk!

Truc

Uiteindelijk is het net zoals bij alle illusies een trucje. En als je die wilt leren kun je kijken naar het YouTube filmpje van vandaag. Daarin zie je precies hoe ik deze kaart maakte en je leert hopelijk direct van een paar van mijn foutjes, waardoor jouw eerste poging er meteen beter uit zal zien dan de mijne.

Namaken

Wil jij deze kaart nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Voor jouw gemak heb ik een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Wanneer je op die boodschappenlijst-link klikt zie je ook een downloadbare versie van de PDF van dit project.

Het tweede hulpmiddel is natuurlijk het filmpje op mijn YouTube-kanaal waarin je ziet hoe ik het kaartje maakte.

Wil je vervolgens iets aanschaffen om zelf ook creatief aan de slag te kunnen, dan vind je onder het filmpje links naar de webshop. Vergeet niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Plaats je je bestelling liever rechtstreeks bij mij om bijvoorbeeld mee te doen met de verzamelbestelling, dat kan natuurlijk ook. Mail me gerust je bestelling door. De volgende verzamelbestelling is op dinsdag 20 juni.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice