Hallo Prulleke,

Iedere maand is er wel een (of meerdere) speciale feestdag om te vieren. In mei wil ik me daarom richten op een hele speciale: Moederdag. Nu weet ik dat dit een pijnlijk onderwerp kan zijn. Zeker als je zelf geen moeder meer hebt, graag moeder zou worden maar nog niet bent of wanneer kinderen krijgen geen optie is voor je. Maar weet dat ik het niet zo bedoel. Voor mij zijn alle vrouwen belangrijk. Dus als jij Moederdag wilt gebruiken om een vriendin te laten weten dat je haar een goede moeder vindt, of dat je haar om wat voor reden dan ook even in het zonnetje wilt zetten, doe dat dan. Echter, ik wil graag mijn moeder even laten weten hoe belangrijk zij voor mij is. Ik ben blij met alle speciale momenten die ik met haar kan delen en het is een enorme geruststelling dat ze er altijd voor me is en me altijd aanmoedigt. Daarom is mijn kaart vandaag voor haar.

Vrolijke Viooltjes

Vrolijke Viooltjes stempels en Viooltjes stansen, images®Stampin’Up!©2023

Omdat ik graag een Nederlandse stempelset wilde gebruiken leek me Vrolijke Viooltjes heel geschikt. Ik wist ook dat ik een kaart met veel blauw wilde maken. Dat is immers mijn moeders lievelingskleur. Ik koos voor een nieuwe blauwtint: Boho Blue. Dit is een van de 2023-2025 In Colors. Omdat ik nog niet zo gewend ben aan de nieuwe kleuren, besloot ik gebruik te maken van de Color Coach. Deze handige PDF heeft 3 verschillende kleurencombinaties voor ieder van de 50 kleuren in de Stampin’ Up! lijn. Ik koos voor de bovenste Boho Blue combinatie: Boho Blue, Petal Pink en Lost Lagoon.

Kleurvariatie en diepte

Ik wilde deze keer de stansen gebruiken om mijn viooltjes mee te maken. In de stansenset zitten de verschillende onderdelen van de viooltjes die je kunt samenvoegen tot een prachtige bloem. Daarbij wordt niet alleen de vorm uitgesneden, de blaadjes worden ook voorzien van prachtig reliëf en details. Ik koos er voor om de bloemblaadjes uit Basic White cardstock te snijden. Hier bracht ik wat kleur op aan met de mini Blending Brushes en Petal Pink inkt. De randjes van de bloemblaadjes sneed ik uit Petal Pink cardstock. Op deze manier ontstonden twee hele mooie wit met roze viooltjes. De binnenste hartjes van de bloemen sneed ik uit wat Copper Clay cardstock. Dit is ook een nieuwe 2023-2025 In Color en ik vond hem mooi passen bij de kleuren die ik al had. De blaadjes van mijn viooltjes sneed ik uit Lost Lagoon cardstock. Hierop bracht ik ook wat Lost Lagoon inkt aan met de mini Blending Brushes. Hierdoor kwamen de nerfjes extra goed tevoorschijn.

De spreuk die ik koos voor mijn kaartjes komt uit Vrolijke Viooltjes. Ik stempelde het met Boho Blue inkt op de basiskaart om daaromheen de bloemen te bevestigen. Het ene viooltje plakte ik plat op met Multipurpose Liquid Glue (Tombow) en de andere met Stampin’ Dimensionals. Om de ruimte onder de bloemen wat verder te vullen, gebruikte ik wat Night Of Navy Bordered Ribbon. Om de boel af te maken plakte ik wat pareltjes op de kaart.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice