Hallo Prulleke,

In mijn vorige bericht liet ik ook al zien hoe leuk het is om met letterstempels en -stansen je handgemaakte kaarten te personaliseren. Toen gebruikte ik de Alphabest cijferstempels in de achtergrond. Deze keer heb ik de Alphabet à la Mode letterstansen gebruikt om een spreuk voor mijn kaart te maken. Deze kun je eenvoudig aanpassen naar een ander sentiment of kleurencombinatie.

Alphabet à la Mode

De Alphabet à la Mode stansen vind ik een onmisbare set. De stansen zijn groot genoeg om alle aandacht op je kaart te trekken, maar omdat het lettertype vrij smal is, passen er wel veel letters naast elkaar. Een ander voordeel is dat verschillende veelvoorkomende letters meerdere malen in de set zit waardoor je sneller je woord(en) compleet kunt maken. Ook hier zitten alle cijfers en leestekens in de set om diverse accenten op letters te kunnen plaatsen. Mijn man vindt het altijd fijn om te zien wanneer een letterset ook de C met een cedille er in zit aangezien deze in onze achternaam zit (François). Dus deze set is een prima investering.

Paaskaart

Om eens iets anders te doen als normaal, leek het me leuk om deze keer een slimline kaart te maken. In plaats van mijn A4 formaat cardstock doormidden te snijden, sneed ik hem tot een vierkant van 21 x 21 cm. Vervolgens gaf ik bij 10,5 cm een rillijn om zo mijn basiskaart te vormen. Dit formaat kaart lijkt misschien heel anders, maar ook hiervoor zijn standaard enveloppen te koop van het type DL. Onder andere bij de HEMA kun je deze gewoon in het vaste assortiment vinden.

Op mijn kaart maakte ik een aantal laagjes waarvan ik de bovenste laag bestempelde met de vlinder uit Amazing Silhouettes. Voor mij hoort een vlinder echt bij de warmere seizoenen en door ze ook nog eens in pasteltinten te stempelen komt de lente-sfeer echt door. Om mijn spreuk goed te laten afsteken van mijn zachte achtergrond, gebruikte ik Basic Black cardstock. Hier heb ik voor ik er letters uitstanste, eerst een laag Adhesive Sheet op aangebracht. Zo ontstaat er als het ware een sticker vel. Dit maakt het opplakken van de letters een stuk makkelijker omdat je niet bang hoeft te zijn dat er ergens lijm tussen uit gutst en je hoeft niet bang te zijn dat een letter per ongeluk op je kaart valt.

Als finishing touch bracht ik nog wat Glossy Dots Assortment stippen aan op de kaart.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice