Hallo Prulleke,

Hoewel ik me voornamelijk bezig houd met het maken van kaarten, liet mijn moeder me zo’n leuk tasje zien… die moest ik wel delen!

Mijn moeder is een creatieve duizendpoot. Er is werkelijk geen creatieve hobby die ze niet beheerst of heeft geprobeerd. Waar ik me beperkt tot werken met papier, is mijn moeder ook handig met allerlei andere creatieve materialen. Ze kan niet alleen tekenen en schilderen maar ook haken, breien, naaien, borduren, kleien, boetseren, bloemschikken, modellen maken met papier en nog veel meer. We vinden het dan ook leuk om elkaar steeds te laten zien wat we hebben gemaakt of waar we mee bezig zijn. Zo kwam het dat zij mij de tasjes liet zien die ze had gemaakt.

Like an Animal/ Beestachtig Mooi

Beestachtig Mooi / Like An Animal Specialty Designer Series Paper® van Stampin’ Up!©2023

Toen ik eenmaal wist dat ik een tasje zou maken duurde het een milliseconde om te bepalen welk papier ik daar voor zou gaan gebruiken. Het Beestachtig Mooi dessinpapier bevat dierenprints van giraffe tot luipaard. Aan de ene kant zijn deze in een rustige neutrale kleurencombinatie met veel grijs en bruin. Aan de andere kant is dezelfde print uitgevoerd in goud of zilver folie. Hoewel iedere dierenprint grappig is om een tasje in te maken, kon ik de krokodillenprint hiervoor niet weerstaan.

Krokodillentasje

Hoewel er verschillende varianten van dit tasje al te vinden zijn op internet, was ik hem nog niet eerder tegengekomen. Je krijgt van internet immers vaak meer van hetgene waar je al naar hebt gezocht en tasjes komen bij mij niet vaak voor. Maar ik vond deze wel heel leuk en gelukkig was hij ook niet moeilijk om te maken. Dat zul je ook zien wanneer je mijn YouTube filmpje bekijkt. Ik heb ook geprobeerd om een geschreven instructie te maken, maar vooral bij dit soort projecten is het handig om het eerst een keert gezien te hebben.

Voor mijn tasje koos ik dus voor de krokodillenprint. Hierbij werd het opvallende goud de buitenkant en de neutralere print bleef aan de binnenkant. Om de tas verder te versieren gebruikte ik Pool Party elementen. Dit ga het, in mijn ogen, een soort luxe, Tiffany-uitstraling. Ik vind het erg chique geworden Het strikje op de sluiting maakt het ook net af en ik ben blij dat de binnenkant er even keurig uit ziet als de buitenkant.

Uiteraard kun je de basistas op verschillende manieren versieren en aankleden. Een extra zakje erop, stiksellijntjes langs de randen, een ander soort handvat. Volop opties om het tasje aan te passen aan jouw smaak en behoeften. Kortom een heerlijk creatief project.

Namaken

Wil jij dit tasje namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze tas heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice