Hallo Prulleke,

De kaart van vandaag heb ik gemaakt met de schets-challenge van de Paper Players site. Als je een kaartje wilt maken, moet je namelijk een hoop creatieve beslissingen nemen en door gebruik te maken van een challenge, worden een aantal van de keuzes al voor je gemaakt. Op de site van Paper Players kwam ik schets PP560 tegen en de simpele aard ervan sprak me erg aan.

PP560

Paper Players schets PP560

De schets sprak me aan door de eenvoud. Stiekem zitten er best een aantal design principes verwerkt op de kaart. De Gulden Rede die de kaart verdeeld waarbij ongeveer 1/3e wit is en 2/3e blauw. De herhaling van de vorm onder elkaar en natuurlijk het werken met oneven aantallen. Je ziet meteen dat een schets als deze op veel manieren kan werken en dat maakt hem ook zo sterk. Ik besloot om de schets redelijk goed aan te houden en heb hem slechts op een paar puntjes een beetje aangepast.

Afwijken

Het leuke aan spelen met een schets is dat je meteen een beeld hebt van hoe je project er uit moet komen te zien maar dat je nog steeds vrij bent om een hoop creatieve aanpassingen te doen. Zo heb ik geen vierkantjes gebruikt maar heb ik gekozen voor cirkeltjes. Je bent natuurlijk ook altijd zelf vrij om te bepalen waar je de vormen mee vult en of je er eventueel een mat achter wilt plaatsen. Zo koos ik ervoor om inderdaad een matje te maken van de geschulpte cirkel die achter de gladde cirkel kwam. Daarop paste mijn uitgestanste viooltjes perfect.

Een andere afwijking van het originele ontwerp is de plaatsing van de spreuk. Ik heb even overwogen om deze over de onderste viool te stempelen maar dat paste niet. Er onder was de beste oplossing om toch trouw te blijven aan de schets. Als ik hem namelijk tussen de middelste en onderste cirkel had geplaatst dan had ik de verhouding weer uit balans gehaald.

Mijn laatste afwijking is de ster. Deze geeft een versiersel aan. Dat hoeft niet per sé een ster te zijn. Hier wordt echter wel aangegeven dat deze over de onderste twee vormen zou komen. In plaats daarvan heb ik de vlindertjes gestempeld tussen de twee cirkels. Voor mij was dit een snelle en makkelijkere oplossing dan de kleine vlindertjes met de hand uitknippen en ik vind ze even effectief.

YouTube

Wil je precies zien hoe deze kaart tot stand is gekomen, dan kun je een kijkje nemen op mijn YouTube kanaal. Ik heb er namelijk een filmpje van gemaakt om zo te laten zien dat je niet alles op de letter hoeft te volgen. Jij bent uiteindelijk nog steeds verantwoordelijk voor jouw creaties en jouw creatieve keuzes. Als je rechtstreeks naar het filmpje van deze kaart wilt kun je hier klikken.

Challenge blogs

Als je ook een keer zin hebt om je te laten sturen door een challenge blog, google er dan een keer naar. Er zijn veel verschillende soorten challenges: thema’s, kleurencombinaties, schetsen, inspiratiefoto’s… Er is er vast ook een die bij jou past. Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete challengesite dus vergeet niet om met die te vertellen in de comments.

Dat was het weer voor vandaag. Ik wens je alvast een fijn weekeind en tot snel!

Veel knutselplezier

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice