Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik een leuke kaart voor je als je veel restjes papier hebt op te maken. De inspiratie komt uit de 2020-2021 jaarcatalogus op bladzijde 179. Daar staat de kaart die ik heb nagemaakt in mijn YouTube-filmpje van vandaag.

Stitched Triangels dies / Gestikte Driehoeken stansen

Met de wisseling van de jaarcatalogi gaan er een hoop stansen in basisvormen uit het assortiment. De gestikte driehoeken horen daar gelukkig niet bij. Maar voor ik de jaarcatalogus van 2020-2021 opruim in mijn archief, wilde ik er toch nog een paar kaarten uit namaken. Zo ook deze kaart die je vind op de bladzijde van de stansen.

Foto van Stampin’ Up!

Het idee is eenvoudig genoeg. Je stanst dezelfde vorm meerdere keren uit verschillende papieren en puzzelt alles als een mozaiek tot een mooie achtergrond. Het papier dat ik heb gebruikt was het Peony Garden Designer Series Paper. Mijn kaart heeft dus ook een vele rustigere look dan het kleurrijke voorbeeld in de catalogus. Omdat de grijstinten nogal domineerde in de driehoekjes, beloot ik ook een paar driekhoekjes uit Petal Pink kaartkarton te snijden om het wat meer in balans te krijgen.

Plak tip

Voor ik begon met het vastlijmen van alle driehoeken heb ik er 1 opgemeten. Deze bleek 5 cm te zijn. Perfect dus aangezien mijn kaart 14,9 was. Dat millimetertje verschil met de hoogte is nog wel weg te werken en daarom trok ik 2 horizontale lijnen op 5 en 10 cm. zo kon ik altijd zorgen dat mijn driehoeken recht uitkwamen.

Adhesive Sheet

Nu kun je natuurlijk op verschillende manieren de driehoekjes aan de kaart bevestigen maar verre weg de makkelijkste is gebruik te maken van de adhesive sheets. Ik sneed een stuk af van 10,5 cm (de breedte van mijn kaart) en plakte het op de voorkant. Ik verwijderde steeds alleen het deel van het schutvel van waar ik de driehoeken ging aanbrengen en vulde snel de hele voorkant.

Adhesive Sheet, foto van Stampin’ Up!

Bijsnijden

Aan de kant van de vouw had ik wat overhangende stukken en aan de andere kant kwam ik net wat kleine stukken te kort. Toch besloot ik dat het mooier was om de kaart wat kleiner te maken zodat het patroon van de driehoeken heel bleef dan allemaal kleine stukjes op de rand over te houden. Heel voorzichtig sneed ik aan de vouwkant de overhang weg en sneed ik aan de openkant beide lagen (voor- en achterkant) tot de gewenste maat.

Versieren

Nu had ik nog een spreuk nodig. Ik koos de Pretty Perennials stempelset en stempelde You Make Me met Smoky Slate inkt en Happy met Petal Pink inkt op een stuk Basic White kaartkarton. Ik sneed de spreuk uit met een van de Gestikte Rechthoeken stansen en sneed een laag als mat uit wat Gray Granite kaartkarton. De Gray Granite laag plakte ik op met Multifunctionele Vloeibare Lijm en de witte laag bevestigde ik daarop met Stampin’ Dimensionals.

Finishing Touch

Als allerlaatste voegde ik nog een strik toe die ik had gemaakt van het Organdy Striped Ribbon. Dit lint is prachtig. Het heeft een hele elegante glintering en is soepel genoeg om te strikken en stevig genoeg om te blijven zoals je wilt. Ik bevestigde de strik met een miniplakpuntje.

Organdy Striped Ribbon, foto van Stampin’ Up!

Restjes

Dit ontwerp is ideaal als je nog veel restjes hebt. Doordat ik gebruik maakte van de adhesive sheet ging het opplakken ook heel snel. Je zou ook een volledig vel kunnen bedekken en het vervolgens weer in andere vormen kunnen snijden. Er zijn echt heel veel manieren om te spelen met een simpele techniek als deze.

Aankopen

Wil je zelf aan de slag met de producten die ik heb gebruikt voor deze kaart? Je kunt ze bestellen via mijn webshop. Ik zal hier een link plaatsen naar een productlijst zodat je meteen een overzicht hebt van alle door mij gebruikte artikelen. Je kunt je bestelling ook doorgeven door een mailtje te sturen aan leonie@prulleke.nl . Houd er wel rekening mee dat sommige artikelen op de retired lijst staan en dat daarvoor geldt dat ze leverbaar zijn zolang de voorraad strekt. Mocht je hulp nodig hebben of vragen hebben dan is dat ook het mailadres waarop je me kunt bereiken.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice