Hallo Prulleke,

Een vraag die veel gesteld wordt sinds ik heb aangekondigd dat ik meer ga scrapbooken is:

“Ga je nou stoppen als demonstratrice?”

– iedereen

Laat ik daar vandaag eens een duidelijk antwoord op geven.

Verschillende manieren van scrapbooken

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende manieren zijn om een scrapbook te maken. Niet alleen het formaat van het album, maar ook of het een zelf gemaakt album is of een bestaand album dat je vult. Je kunt kiezen voor insteekhoezen die groot zijn en 1 hele pagina in beslag nemen maar ook voor insteekhoezen met allemaal vakjes. En je kunt zelf je cardstock maken op een maat die jij wilt en daar zo nodig gaatjes in maken om deze in te binden.

Creatieve materialen en technieken

Ten tweede bestaan de meeste albums uit papier/cardstock pagina’s die worden versierd met ander (dessin)papier en versiersels. Je kunt hier ook je stempels, ponsen, stansen en embellishments voor gebruiken. Er bestaan talloze technieken om papier te verfraaien. Sommige met verf, inkt, aquarelpotloden, alcohol stiften, spritzers, stencils en meer.

Geweldig assortiment

Tenslotte is Stampin’ Up! een geweldig merk met prachtige producten die goed op elkaar zijn afgestemd. Ik ben super onder de indruk van de verschillende soorten papier en de regenboog aan kleuren in het assortiment. Het gereedschap uit de lijn is stevig, hoge kwaliteit en makkelijk in gebruik. Ik weet zeker dat er voldoende manieren zijn om de producten van Stampin’ Up! in mijn scrapbooks te gebruiken.

Conclusie

Het korte antwoord op de vraag is dus:

Nee, ik stop niet als demo.

Ik heb nog steeds veel plezier in wat ik doe. Ik hou er van om creatief bezig te zijn met papier en dat te delen met anderen. Het enige verschil is nu het type projecten dat ik zal delen. Het gaat niet meer 99% kaartjes zijn en af en toe een doosje of 3D-project. Het gaat veel meer memory keeping of wel scrapbooking zijn, afgewisseld met een kaartje en her en der een ander type project.

Als je nu alleen kaartjes maakt….

Ja, daar was ik bang voor. Wat als jij alleen kaartjes maken leuk vindt en niets hebt met scrapbooking. Daar zijn ook een aantal manier voor om het te benaderen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om me te ontvolgen en je creatieve inspiratie ergens anders vandaag te halen. Maar je kunt er ook voor kiezen om eens te kijken waar ik het over heb. Of het ook iets is voor jou. Misschien zie je een keer een techniek of layout die zich heel makkelijk laat vertalen naar een kaart. Of leer je gewoon andere manieren om jouw aankopen te gebruiken. Inspiratie is overal, maar je moet er wel open voor staan.

Persoonlijk hoop ik dat je nog even bij me blijft en me in ieder geval tot het eind van het jaar de kans geeft om je te laten zien waarom scrapbooking leuk is. Ik zal mijn best doen om de transitie zo vloeiend mogelijk te laten zijn. Door langzaam aan wat scrapbook layouts te introduceren in mijn social media schema en niet meteen van het ene moment op het andere over te gaan op een andere manier van werken.

Hoe sta jij er in? Laat het me weten in de comments.

Veel knutselplezier, op welke manier dan ook,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice