Hallo Prulleke,

Iedere maand zijn er bekende en minder bekende feestdagen. Voor sommige is het de normaalste zaak van de wereld dat we daar een kaartje voor sturen. De minder bekende feestdagen zijn ook leuk om te gebruiken als inspiratie voor een kaartje. Op die manier kun je jezelf uitdagen en meteen ook een speciale dag onder de aandacht brengen.

Op 7 juli is het bijvoorbeeld de Dag van het Sprookje. Wellicht dat ze hier bij de Efteling helemaal mee los gaan, maar ik had er nog nooit van gehoord. Het leek me wel leuk om te proberen om met deze dag in gedachten een kaartje te maken. Nou heb ik alleen geen stempels met sprookjesfiguren dus wat kan ik dan gebruiken….

In The Moment

In The Moment stempelset, images®Stampin’Up!©2023

Mijn eerste gedachte was het meisje dat het boek aan het lezen is. Lekker met haar puppy erbij, knus een verhaal lezen. Heerlijk toch. Maar ja, dat gilt niet echt sprookje. Het kan ieder soort boek zijn. Om het sprookjes thema daarom iets verdere aan te dikken, koos ik er voor om een tekst in de achtergrond te stempelen met de Alphabest letterstempels. Na even twijfelen tussen Er was eens… en …en ze leefden nog lang en gelukkig, won de tweede spreuk. Hiermee is de kaart meteen geschikt voor een verloving, zwangerschap of huwelijk.

Om mijn kaart nog wat extra’s te geven in de achtergrond gebruikte ik een (voor mij) redelijk nieuwe embossingfolder. Hij komt uit de Basics 3D Embossingfolders set. Deze bestaat uit 3 verschillende embossingfolders en is de vinden in het Online-Only assortiment op de Stampin’ Up! website.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Mijn afbeelding heb ik met Memento inkt op Basic White cardstock gestempeld en met Stampin’ Blends gekleurd. Daarna knipte ik hem uit en plakte hem met Stampin’ Dimensionals op. de kaart. Om alles wat bling te geven plakte ik er her der wat Losse Zilverkleurige Pailletten. Deze zijn heel onopvallend en daarom een subtiele toevoeging.

Namaken

Wil jij dit kaartje namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een link voor je gemaakt waarmee je naar mijn project op de Stampin’ Up! site gaat. Hier vind je niet alleen een gratis downloadbare PDF van de stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Er is ook een link naar een boodschappenlijst met alle producten die ik heb gebruikt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Wil je vervolgens iets aanschaffen om zelf ook creatief aan de slag te kunnen, dan vind je onder het filmpje links naar de webshop. Vergeet niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice