Hallo Prulleke,

Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We houden iedere maand een hop waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend actuele Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema de juli-december mini catalogus. Hoewel deze al een paar maanden uit is, is dit het beste moment om hem eens goed in de schijnwerpers te zetten. We zitten in de herfst, het is bijna Halloween en kerst staat voor de deur. Dit is het moment om kaarten te maken voor alle feestdagen die in deze mini catalogus worden uitgelicht.

Pinguïnpret

Deze keer heb ik gekozen voor een winterse vriendschapskaart. Ik heb hiervoor de Pinguïnpret stempelset en Penguin Builder Punch gebruikt. Ik heb de pinguïns op allerlei verschillende manieren aangekleed. Om ze ieder hun plekje te geven om te stralen heb ik een rooster getekend en daar met de verschillende kleuren inkt van hun accessoires een ink blend op te maken met mijn Blending Brushes. Hier krijg je snel en makkelijk een heel mooi effect mee. Ik wilde ook wat diepte in mijn kaart dus daarom moest ik wel even goed nadenken over de volgorde waarin in mijn stappen uitvoerde. Wil je de kaart namaken? Lees dan precies hoe ik het deed bij de werkwijze.

Werkwijze

Omdat ik graag wat diepte in mijn kaart wil hebben, begon ik met uit een paneel Basic White cardstock 4 vierkantjes te snijden. Tussen de bovenste en onderste vierkanten hield ik ruimte vrij voor de spreuk. Deze stempelde ik meteen op het paneel. Vervolgens tekende ik heel voorzichtig en zachtjes de plaats van de vakjes over op een ander stuk Basic White Cardstock. Ik plakte per kleur de vierkantjes af zodat ik ze met de Blending Brushes kon kleuren. Hierbij zorgde ik ervoor dat ik over mijn lichte potloodlijnen ging zodat ik ook kleur zou hebben met wat wiebelruimte. Ik gumde de potlood lijnen voorzichtig volledig weg en bracht Foam Adhesive Strips aan om het paneel met de gaten. Hierbij zorgde ik weer dat ik niet exact bij de vensterranden was maar iets er vandaan. Ik plakte het paneel met de raampjes over mijn inkblend stuk en knipte eventueel overhangende stukken weg.

Nu was het tijd voor mijn pinguïns. De lijfjes ponste ik uit Basic Black Cardstock voor de mooiste, diepste en meest egale kleur. Uit Basic White Cardstock ponste ik het laagje dat erop kwam. Hierop stempelde ik de snavels en oogjes. Ik stempelde de accessoires en knipte deze voorzichtig uit. Ik plakte de verschillende onderdelen op elkaar en knipte van een aantal van de pinguïns stukjes van het lijfje af zodat deze makkelijker in mijn vierkantjes pasten. Twee pinguïns plakte ik plat in de vierkantjes en de andere twee liet ik er een beetje uit komen met Stampin’ Dimensionals. Als laatste stap plakte ik mijn versierde paneel op een Thick Basic White Cardstock basiskaart.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Marlieke – Stampin’ Adventures
3. Stampintime met Relinde
4. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
5. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
6. Leonie François – www.prulleke.nl
7. Marieke Bart – De stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties van Stampin’ Up! en informatie over Prulleke activiteiten.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice