Hallo Prulleke,

Vorig jaar was de derde vrijdag van de maand de dag waarop ik meedeed aan de Stampin’ Hop Blog Hop. Aan het einde van het jaar hebben we geëvalueerd hoe we het vonden gaan en toen kwam het idee om er een InstaHop van te maken. Vanaf nu kun je dus iedere derde vrijdag van de maand om 19:00u een Instagram bericht vinden van me en dan door klikken langs alle anderen.

Stampin’ Hop

De Stampin’ Hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). Zij heeft een aantal Stampin’ Up! demonstratrices verzameld om iedere maand een hop mee te houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend actuele Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Ook dit jaar heeft Ingrid weer een lijst met thema’s samengesteld en deze maand is kaarten voor mannen. Deze worden door velen gezien als lastiger dan kaarten voor vrouwen. Aan een vrouw stuur je makkelijker een kaart met een boeket bloemen of een schattig figuurtje. Maar… verrassing! Mannen houden ook van bloemen! En van kleur. Niet iedere man is dol op voetbal en auto’s en daarom wil ik vandaag een project met kleur delen dat niet is gemaakt met een traditionele ‘mannenset’.

Stargazing suite

Toen ik klein was, wilde ik graag astronaut worden. Ja, zelfs na het zien van de ontploffing van de Challenger leek het me geweldig om in de ruimte rond te zweven en echt te beseffen hoe groot het heelal was. Hoe dan ook, alles dat met de ruimte, het zonnenstelsel, sterren, ruimtevaart en alles daarbuiten te maken heeft, spreekt mij aan. De Stargazing suite leek dus wel gemaakt voor mij. Het papier bevat niet alleen prachtige sterrenstelsels maar ook heel veel felle kleuren… love it!! Hier kan ik zeker wel een leuke mannenkaart mee maken.

Thuis bij jou-kaart

Als spreuk bij mijn kaart, wilde ik wel iets dat daar leuk bij zou passen maar ook iets dat ik aan een belangrijke man in mijn leven zou zeggen. Daarom besloot ik niet een van de teksten uit de Reach for the Stars set te gebruiken, maar een spreuk te kiezen uit Warm Welkom. Daarin zit namelijk een stempel met de spreuk ‘Bij jou voel ik me thuis’ wat ik een leuk contrast vond voor iemand die in de ruimte zweeft. Het maakt niet uit waar ik ben, zolang ik bij jou ben is het goed. Jij laat me veilig voelen om mijn problemen te bespreken. Ik ben op mijn gemak als jij in de buurt bent. Er zijn stiekem wel een handje vol mannen in mijn leven aan wie ik zo’n boodschap kan geven. dus dat leek me een prima spreuk.

Het kaart ontwerp zelf kwam redelijk spontaan te bestaan. Ik wilde enkele planeten van de rand van het Stargazing Designer Series Paper in de voorgrond gebruiken en er met diepte een astronaut op plaatsen. Deze heb ik met de hand uitgeknipt. Ik heb de stansen wel, maar ik wilde er geen witte rand om heen. Daarom ben ik na het uitknippen nog even met een zwart Stampin’ Write Marker langs de randjes gegaan. Nu lijkt het alsof ik alles perfect heb uitgeknipt en er is nergens een lelijk wit contrasterend randje dat extra opvalt tegen de donkere achtergrond. Om de helm wat diepte te geven heb ik die nog een keer extra ingekleurd met de Stampin’ Write stift. Deze lijkt nu extra te glimmen vanwege de diepe donkere kleur.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Voor jouw gemak heb ik een project aangemaakt op mijn Stampin’ Up! website met daarin een boodschappenlijst met alle materialen die ik gebruikt heb en een gratis downloadbare PDF.

Wil je nog knutselmaterialen bestellen? Dat kan via de Stampin’ Up! webshop. Als je online een bestelling plaatst die onder de €200,- blijft, denk er dan aan om gebruik te maken van de Gastvrouwcode van de maand juni: MKU2Y7R4. Is je online bestelling met gastvrouwcode meer dan € 50,-? Dan ontvang je aan het einde van de maand een kleinigheidje als bedankje dat je mij hebt gekozen als jouw demonstratrice.

Je kunt natuurlijk ook je bestelling plaatsen door me een mailtje te sturen. Je kunt dan kiezen om mee te doen met de verzamelbestelling op 20 juni. Op die manier kun je wellicht wat verzendkosten besparen.

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn kaartje. Je kunt het me zoals altijd laten weten in de comments. Vergeet niet om op Instagram verder te klikken langs de berichtjes van de andere Stampin’ Hoppers.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice