Hallo Prulleke,

Welkom bij de Stampin’ Hop! bloghop. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). We zullen iedere maand een hop houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend huidige Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit zoals bijvoorbeeld een powder tool). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Deze keer heeft de hop als thema zwart/wit en een kleur. Wat we als kleur wilde kiezen was volledig aan ons. Ik heb gekozen om de kleur Pool Party te gebruiken als accentkleur. Mijn kaartje maakte ik met de prachtige Happiness Abounds stempelset. Ik ben echt verliefd op de bloemen en spreuken uit deze set. Je kunt ze op zo veel manieren gebruiken dat je me er het komende jaar nog wel meer mee gaat zien maken.

Happiness Abounds Stempelset – 159238

Happiness Abounds stempelset®, foto van Stampin’ Up!©2022

De bloemen uit deze set kun je natuurlijk op allerlei manieren kleuren zoals met aquarel potloden, Stampin’ Blends Markers of inkt en waterpainters. Ik koos er voor om de afbeeldingen op een minder conventionele manier te kleuren. In plaats van de bloemen zelf te kleuren, besloot ik namelijk de negatieve ruimte er omheen van kleur te voorzien.

Werkwijze

Eerst stempelde ik mijn compositie. Met behulp van de masking techniek kon ik steeds de eerder gestempelde bloem afplakkken en de volgende bloem er overheen stempelen. Wanneer de mask dan verwijderd werd, leek het of de tweede bloem achter de eerste vandaan kwam. Toen ik naar tevredenheid mijn boeket had ben ik met een Pool Party Stampin’ Blends Marker om de afbeelding heen gaan kleuren. Ik vervaagde de randen eerst met de lichtere Pool Party stift en ging daarna over de randen met de Color Lifter om een mooi verloop naar het wit te maken.

Om de bloemen toch een beetje diepte te geven heb ik nog een paar schaduwen aangezet met de lichte Basic Gray Stampin’ Blends Marker. Ook hier gebruikte ik de Color Lifter om een geleidelijk kleurverloop te krijgen.

Op een strookje Basic White cardstock stempelde ik de spreuk. Deze sneed ik schuin af, matte hem op een strookje Pool Party cardstock en maakte er een gaatje in om mijn lintje door te knopen. Mijn gekleurde paneel sneed ik kleiner en matte ik met een smal Basic Black randje voor ik hem op mijn Pool Party basiskaart plakte. Ik vind het een hele elegante kaart en ik vind het effect van de gekleurde achtergrond in plaats van de gekleurde afbeelding ook heel mooi.

Verder hoppen

Ik weet zeker dat de ander demonstratrices uit deze bloghop ook prachtige projecten hebben om met je te delen. Je vindt ze hieronder. Zoek gewoon naar mijn naam (Leonie François – www.prulleke.nl) en klik op de naam onder de mijne om door te springen naar het volgende blog.

1. Ingrid Nellen – InkyCards.nl
2. Leonie François – www.prulleke.nl
3. Karin’s Papercraft – Karin de Laat
4. Marlieke – Stampin’ Adventures
5. Stampintime met Relinde
6. Ingrid Heijnen – www.korucreativitijd.nl
7. Marieke Bart – De Stempelcoach

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Ik hoop dat je wat interessante ideeën hebt gezien en dat je volgende maand weer komt kijken. De Stampin’ Hop vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats. Uiteraard kun je ook vaker terugkomen naar mijn site als je meer inspiratie op wilt doen. Vergeet ook niet op je op te geven voor mijn nieuwsflits als je elke week even op de hoogte wilt worden gebracht van acties van Stampin’ Up! en informatie over Prulleke activiteiten.

Tot de volgende keer.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice