Hallo Prulleke,

Vorig jaar was de derde vrijdag van de maand de dag waarop ik meedeed aan de Stampin’ Hop Blog Hop. Aan het einde van het jaar hebben we geëvalueerd hoe we het vonden gaan en toen kwam het idee om er een InstaHop van te maken. Vanaf nu kun je dus iedere derde vrijdag van de maand om 19:00u een Instagram bericht vinden van me en dan door klikken langs alle anderen.

Stampin’ Hop

De Stampin’ Hop is een initiatief van mijn teamgenoot Ingrid Nellen (InkyCards.nl). Zij heeft een aantal Stampin’ Up! demonstratrices verzameld om iedere maand een hop mee te houden waarbij we binnen vooraf bepaalde thema’s onze projecten delen. Hiervoor zullen we uiteraard uitsluitend actuele Stampin’ Up! producten gebruiken (tenzij we iets moeten gebruiken dat niet in het assortiment zit). Op die manier is het voor jou ook meteen makkelijk om je favoriete creaties na te maken.

Thema

Ook dit jaar heeft Ingrid weer een lijst met thema’s samengesteld en deze maand is Fancy Fold. Eerlijk gezegd is dit niet mijn sterkste punt, maar ik laat me niet afschrikken. Toevallig kwam ik op internet een leuke Live uitzending tegen van iemand die ene hele leuke dubbele pop-up kaart maakte en ik wist meteen dat die het project was dat ik met jullie wilde delen tijdens de hop.

Taco Fiesta

Als je dan toch een leuke pop-up gaat maken, dan moet je er natuurlijk de leukste producten voor gebruiken. Hoewel het origineel dat ik zag een beterschapskaart was, wilde ik een verjaardagskaart maken met de Taco Fiesta set.

Dubbele pop-up-kaart

De basis van mijn kaart bestaat uit wat gekleurd cardstock. Ik koos voor Soft Succulent omdat ik dit echt een schitterende kleur vind en ik vond hem mooi staan bij het Dry Brushed Metallic Specialty Designer Series Paper dat ik er bij had gekozen. Zoals ik al zei, heb ik verschillende afbeeldingen van Taco Fiesta gebruikt om de kaart te versieren. Deze heb ik met Memento Tuxedo Black gestempeld, gekleurd met Stampin’ Blends en uitgeknipt. Helaas zijn er geen bijpassende stansen bij deze set maar de vormpjes zijn niet moeilijk om uit te knippen dus het was geen probleem.

Het pop-up mechanisme van deze kaart bestaat uit twee rechthoekjes cardstock met een omgevouwen hoekje. Het is eigenlijk verrassend makkelijk om te maken voor de hoeveelheid lol die je hebt aan deze kaart. Hoewel hij er al aardig uit ziet als hij nog dicht is, is het extra leuk wanneer je het kaartje open trekt om hem stevig neer te zetten. Dan komen namelijk de piñata en de cactus tevoorschijn. Ik durf echter te wedden dat je hem eerst een flink aantal keer laat op poppen voor je de kaart neerzet.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Als je online een bestelling plaatst die onder de €200,- blijft, denk er dan aan om gebruik te maken van de Gastvrouwcode van de maand maart: SEP2TYPP. Is je online bestelling met gastvrouwcode meer dan € 50,-? Dan ontvang je aan het einde van de maand een kleinigheidje als bedankje dat je mij hebt gekozen als jouw demonstratrice.

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn kaartje. Je kunt het me zoals altijd laten weten in de comments. Vergeet niet om op Instagram verder te klikken langs de berichtjes van de andere Stampin’ Hoppers.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice