Hallo Prulleke,

De kaarten die ik het moeilijkste vind om te maken, zijn zonder twijfel: Condoleancekaarten. Hierin zal ik heus niet de enige zijn. Ik ben zowiezo nogal struisvogel-gevoelig. Als zaken verdrietig, moeilijk of op andere manier oncomfortabel zijn dan vermijd ik ze liever dan dat ik ze onder ogen zie. Laat mij maar lekker genieten van al het mooie in de wereld. Natuurlijk werkt het leven zo niet. Er zijn talloze hartverscheurende gebeurtenissen die zicht zowel ver weg als dichtbij afspelen. Een dergelijke situatie is wanneer iemand die je dierbaar is overlijd. Hoewel ik vaak niet de juiste woorden heb om te uiten wat ik dan voel of weet wat de beste manier is om er voor iemand te zijn, weet ik dat een kaartje wat steun biedt. Dus maak ik in het project voor vandaag een condoleancekaartje.

Decorative Borders

Deze stempelset hebben de deelnemers aan het Stampin’ Up! On Stage evenement voor demonstratrices allemaal een gekregen. Het is niet een set die ik zelf gekocht zou hebben, denk ik. Hoewel er heel veel mee mogelijk is. Om de set toch een keer te gebruiken, leek het me wel gepast om hier een sierlijke, elegante kaart mee te maken. In het hoekstuk rechtsonder, zit een wiebertje detail wat me mooi leek om te verlengen met de rij wiebertjes bijna bovenaan op deze afbeelding. Maar ik wilde geen zwart/witte kaart maken met deze set. Ik wilde iets chiquers en meer gepast. Daarom koos ik voor zwart met goud.

Condoleancekaart

Nadat ik de kleurencombinatie had bepaald, wist ik dat ik veel zou heat-embossen. Dat deed ik steeds stukje bij beetje omdat het erg moeilijk is om de VersaMark inkt te zien op het donkere cardstock. Nadat ik mijn Decorative Borders Frame had, wilde ik nog iets aan de binnenkant om die ruimte te vullen. Wat bloemen leken me gepast. Ook de spreuk kreeg in het midden een plaatsje. Hiervoor koos ik voor een goud folie basis waar ik met StazOn inkt op stempelde. Deze inkt is namelijk specifiek ontwikkeld om te gebruiken op gladde, niet-poreuze oppervlakten. Ik stanste de spreuk uit en plakte deze met zwarte Stampin’ Dimensionals op de kaart.

Namaken

Wil jij deze kaart namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik deze kaart heb gemaakt. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet als je online gaat shoppen niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice