Hallo Prulleke,

Vandaag heb ik weer een Step-It-Up voor je. Hierbij laat ik drie verschillende kaarten zien die grotendeels met dezelfde producten zijn gemaakt. Hierbij is de tweede kaart wat ingewikkelder om na te maken dan de eerste maar niet zo moeilijk als de derde. Wees gerust, alle drie de projecten zijn heel eenvoudig om na te maken. Ik wil je gewoon laten zien dat het makkelijk is om te beginnen en niet heel moeilijk is om er iets speciaals van te maken.

Simply Fabulous

Simply Fabulous is een geweldig stempelset. Hij bevat een aantal veelgebruikte spreuken en verschillende bloemen en takken die op diverse manieren gebruikt kunnen worden. De set is ideaal voor beginners omdat hij zo veelzijdig is maar ook wanneer je al meer ervaring hebt, zul je dol zijn op de mogelijkheden die je hebt met deze stempelset.

Simpele krans-kaart

Een leuke manier om de stempels uit deze set te gebruiken, is door er een krans van te maken. Daarom wilde ik 3 manieren verzinnen om dat voor elkaar te krijgen. De eerste is de meest eenvoudige. Ik tekende met potlood een cirkel op mijn basiskaart en stempelde daar mijn spreuk in. Vervolgens gumde ik steeds een stukje van mijn cirkel weg voor ik er een takje stempelde. Het voordeel van deze fotopolymeer stempels is dat je ze gebogen op je blok kunt plaatsen. Hierdoor konden mijn takjes precies de ronding van mijn cirkellijn volgen.

Toen de basis was aangebracht hoefde ik alleen de lege ruimtes te vullen met de verschillende bloemen en versiersels tot mijn krans vol was.

Gemaskeerde krans kaart

Mijn tweede kaartje lijkt veel op mijn eerste kaart. Deze keer heb ik echter mijn cirkel uit maskeer papier geknipt. Nou ja, ik heb hem uit post-its gestanst. Deze cirkel plaatste ik over mijn spreuk en vervolgens stempelde ik over de rand van mijn maskeerpapier. Ook hier vulde ik de krans met mijn afbeeldingen van bloemen en versiersels voor ik het maskeerpapier weghaalde. Je krijgt zo een zuivere cirkelvorm zolang je oplet om goed over de rand te stempelen.

Krans-kaart met diepte

Het laatste kaartje is wat specialer omdat deze meer diepte heeft. Door eerst wat blaadjes en bloemen op een apart stuk Basic White cardstock te stempelen en vervolgens uit te knippen, had ik onderdelen om met Stampin’ Dimensionals op te plakken. Hoewel niet alles met een foamlaagje is opgeplakt. Het is juist leuk om sommige dingen toch plat op te plakken met multifunctionele vloeibare lijm (Tombow) omdat je toch ziet dat het ergens anders overheen is geplakt.

Natuurlijk kun je nog veel meer toevoegen aan een krans als je wilt. Denk aan blingsteentjes of lint. Je kunt natuurlijk ook wat meer experimenteren met de achtergrond of juist een leuke spreuk of afbeelding toevoegen op de rand van de krans. Mogelijkheden genoeg!

Namaken

Wil jij een van deze kaarten nu namaken? Dat mag natuurlijk. Om het je makkelijk te maken heb ik twee hulpopties voor je. Ten eerste heb ik een PDF voor je gemaakt waarin ik stap voor stap uitleg wat ik heb gedaan voor ieder van de drie kaarten. Optie twee is natuurlijk het bekijken van het bijbehorende YouTube filmpje.

Voor jouw gemak heb ik ook een boodschappenlijst aangemaakt met daarin alle materialen die ik gebruikt heb. Vergeet ook niet om gebruik te maken van de Gastvrouwcode wanneer je bestelling onder de € 200,- blijft. De actuele gastvrouwcode vind je in de zijbalk van deze site (of scroll naar beneden als je op een devise leest).

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me appen, mailen of een comment voor me achter laten onder dit bericht.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice