Hallo Prulleke,

Vandaag deel ik op mijn Prulleke Creaties YouTube kanaal een filmpje waarin ik laat zien wat je allemaal voor leuke dingen kunt doen met de Stampin’ Blends markers. Dit is de begeleidende blogpost zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Stampin’ Blends markers

Stampin’ Blends markers zijn stiften op alcohol basis. Dit maakt ze extreem geschikt om kleurovergangen te maken. De alcohol blijft namelijk even vochtig waardoor de pigmenten mooi met elkaar kunnen mengen, maar het vervliegt ook snel waardoor je niet met een heel nat medium aan het werken bent. Ze zijn verkijgbaar in 27 kleuren van de vaste kleurenfamilies, 9 kleuren van de In Colors en dan zijn er nog 3 sets van de basis collectie. Met uitzondering van de Color Lifter worden alle Stampin’ Blends verkocht in een combo pak met een donkere en een lichte variant van dezelfde kleur. Hiermee kun je mooie schaduw effecten maken zoals ik liet zien op het citroenpartje en het parasolletje.

Blenden

Maar je kunt met deze alcohol stiften ook verschillende kleuren met elkaar blenden. Hiervoor is een basiskennis van het kleurenwiel wel handig. Het mengen van verschillende kleuren gaat namelijk beter wanneer het kleuren betreft die naast elkaar op het wiel staan. Wanneer je twee complimentaire kleuren wilt gaan mengen, zoals rood en groen, is de kans groot dat je zult eindigen met bruin in het midden. Dat het wel mogelijk is om verschillende kleuren te mengen laat ik zien door het drankje van Flirty Flamingo tot Daffodil Delight te laten verlopen. Ook laat ik zien wanneer ik het glas verder kleur met de Pool Party marker, dat je de kleuren ook in laagjes over elkaar heen kunt gebruiken. De alcohol inkt heeft een semi-transparante eigenschap en als je dat eenmaal weet kun je er je voordeel mee doen.

Verkleuren

Natuurlijk kun je de stiften voor meer gebruiken dan alleen het kleuren van afbeeldingen. Ze zijn ook heel fijn in het kleuren van bijvoorbeeld wit kaartkarton als je de juiste kleur niet hebt. Of je kunt gebruik maken van de 2 verschillende tinten in het combo pak om twee verschillende tinten kaartkarton te maken. Deze eigenschap gebruikte ik om het hartje van mijn viooltje te kleuren met lichte en donkere Flirty Flamingo. Uiteraard kun je Blends ook gebruiken om wat meer diepte van kleur te geven aan je project. Zo zijn beide strookjes waarop ik de spreuk heb gestempeld, dezelfde kleur als het kaartkarton laagje eronder. Maar doordat ik er met een Blends marker overheen hen gekleurd, lijkt het een andere kleur karton. Dit soort eenvoudige technieken bieden je projecten ineens een hoop extra mogelijkheden. En dat allemaal met een paar simpele stiften.

Embellishments

Alcohol stiften kun je ook op andere materialen toepassen. Zo liet ik in mijn filmpje zien hoe je er Baker’s Twine en zelfs Rhinestones mee kon kleuren. Nu hoef je nooit meer alle embellishments in alle kleuren te kopen. Je kleurt ze gewoon zelf en ze passen dan altijd bij je project.

Techniek

Dat je ook technieken kunt uitoefenen met alcoholstiften zal geen verrassing zijn. Naast het spetteren uit de dop, dat ik liet zien op het grote gele paneel, is het ook heel leuk om met alcoholstiften op Vellum te kleuren. Je kleurt het hele vel vol met willekeurige plekken. Wanneer je klaar bent spetter je 96% alcohol (verkrijgbaar bij de drogisterij) over je paneel en laat het zijn werk doen. Vlekjes ontstaan, kleuren lopen in elkaar over en allerlei coole, onverwachte patronen ontstaan. Dit is het paneel geworden dat ik in de achtergrond heb gebruikt.

Het was leuk om al deze verschillende technieken in een kaartje te combineren. Ik ben zelf ook erg blij met hoe het zomerse kaartje er uit ziet. Hoe gebruik jij je Stampin’ Blends Markers het liefst? Laat het me weten in de comments.

Tot de volgende keer,

Blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratricde