Hallo Prulleke,

Vandaag kun je op mijn YouTube kanaal (Prulleke Creaties) zien hoe ik met de Banner Year stempelset een Halloween kaartje maak. De link naar het filmpje is hier. Ik vertel daarin dat je bij het wegsnijden van de overhangende papieren goed moet opletten dat je dan alleen het papier wegknipt en niet in de kaart knipt want dat zou zonde zijn van al het harde werk….

Bekentenis

De reden dat ik weet dat je goed moet opletten is omdat je me in het filmpje mijn tweede kaartje ziet maken. De eerste verpestte ik toen ik snel met mijn papiersnijmachine het teveel aan papier wilde wegsnijden. Ik sneed zo in mijn kaart! Tja, dat kan iedereen overkomen. Hoewel ik het niet erg vond om het filmpje opnieuw op te nemen, wilde ik wel proberen om die eerste kaart te redden.

Verschillen

Dit is de kaart zoals ik hem in het filmpje liet zien. Een eenvoudig, makkelijk na te maken kaartje. In de achtergrond heb ik inkt door een stencil aangebracht met een sponsje. Daaroverheen zitten twee laagjes papier, diagonaal en deels van de kaart af. Hier overheen is mijn gestempelde paneel geplaatst.

Redden

De originele kaart begon op dezelfde manier maar toen ik mis sneed, wilde ik de kaart toch redden. Ik besloot van twee kanten een centimeter af te halen. Nu was mijn paneel een stuk kleiner en kon ik er prima nog wat laagjes achter plaatsen. Ik koos voor een kleine Smoky Slate rand door een paneel te snijden dat rondom 1 mm groter was dan het paneel. Vervolgens plakte ik alles op een basiskaart die ik heb gemaakt van Pumpkin Pie kaartkarton.

Door een paar laagjes kaartkarton toe te voegen ziet de kaart er veel mooier uit. Iets anders dat ik mooier vind aan deze kaart ten opzichte van de andere is de hoek van het Rich Razzleberry kaartkarton. Zo zie je er meer van en geeft het niet dat beetje extra kleur. Van de twee kaarten is deze mijn favoriet.

Wijze les

Dus wat kun je leren van mijn foutje? Geef nooit op. Een kaartje is pas verpest als je hem weggooit. Tot die tijd kun je hem vaak nog redden met een extra laag papier, een toegevoegd lintje of andere versiering. Hoewel niet ieder kaartje zo wordt als ik aanvankelijk dacht, komt de oplossing wel als ik even omdenk.

Productenlijst

Wil je zelf aan de slag met de producten die ik heb gebruikt? Ik heb geprobeerd om dat extra makkelijk te maken voor je. Hier is een link naar een productenlijst voor dit project. Je kunt eenvoudig de producten die je wilt aanschaffen aanvinken of als je iets niet nodig hebt, kun je het vinkje weer verwijderen. Je kunt ook naar mijn webshop gaan en je bestelling uitbreiden met eventuele andere artikelen van je verlanglijst.

Als je liever niet online via een webshop bestelt, kun je je bestelling ook rechtstreeks aan mij doorgeven door een mailtje te sturen naar leonie@prulleke.nl en dan help ik je graag verder met je bestelling.

Designer Series Paper Sale

Vergeet niet dat je deze maand extra voordelig Designpapier kunt aanschaffen. Op verschillende pakken wordt alleen in de maand oktober 15% korting gegeven. Je kunt meer lezen over deze actie in dit bericht.

Ik hoop dat ik je weer wat ideeën heb gegeven en dat je zin hebt om creatief aan de slag te gaan. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je die onder dit bericht achter laten of je kunt een mailtje sturen naar leonie@prulleke.nl zodat ik een en ander kan toelichten.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice