Hallo Prulleke,

Op zondag deel ik graag een berichtje met je waarin ik een project voor een challenge laat zien. Deze keer heb ik een kaartje gemaakt voor de FusionCardChallenge blog. Het leuke aan de Fusion Challenge is dat ze je meerdere opties geven. Op de site zie je dat ze er een schets en een foto delen:

Je kunt dus meedoen door een kaartje te maken met de schets of door de foto te gebruiken als inspiratie. Of je kunt ze allebei gebruiken zoals ik dat ook gedaan heb voor mijn kaartje.

You Are My Anchor card kit

Recentelijk heb ik de You Are My Anchor card kit van Stampin’ Up! aangeschafte. Tijdens een Facebook Live uitzending liet ik zien hoe je het doosje en de kaartjes kon maken van deze kit. Je kunt dat filmpje nog terugzien via deze link. In de kit zat ook een leuke nautische stempelset met fantastische spreukjes en mooie icoontjes. Deze wilde ik gaan gebruiken om het foto gedeelte van de challenge te uiten. De kleuren kon ik makkelijk vertalen naar de volgende Stampin’ Up! kleuren:

  • Night of Navy
  • Balmy Blue
  • So Saffron
  • Real Red

Designpapier 1

Nu had ik alleen nog wat designpapier nodig om in de schets te kunnen verwerken. Ik koos daarom een patroon van Real Red met witte streepjes uit het Heartwarming Hugs designpapier pakket. Hoewel dit eigenlijk kerstpapier is, kun je een klassieke pinstripe natuurlijk overal voor gebruiken. Door mijn basiskaart van Night Of Navy kaartkarton te maken onstaat al snel een nautische feel.

Heartwarming Hugs designpapier, foto van Stampin’ Up! ©2021

Designpapier 2

Mijn tweede stuk designpapier heb ik zelf gestempeld. Hiervoor heb ik de kleine icoontjes van de You Are My Anchor kit stempelset gebruikt en ieder in de hierboven genoemde kleuren willekeurig op Basic White kaartkarton gestempeld. Door ook te zorgen dat je van de rand af stempelt, lijkt het meer op een op maat gesneden stuk designpapier.

Anker

Mijn focal image is het grote anker dat ik met VersaMark inkt stempelde op Basic White kaartkarton en met zilver embossingpoeder behandelde. Nadat ik de poeder had gesmolten ontstond een prachtig anker dat ik voorzichtig uitknipte met mijn papierschaartje. Ik maakte het gat bovenin het anker en reeg er wat baker’s twine doorheen.

Kader met spreuk

Op een stuk Balmy Blue kaartkarton stempelde ik met Night Of Navy inkt de spreuk en daaromheen stempelde ik het kadertje uit de Textures & Frames stempelset. Deze set kun je alleen tijdens Sale-a-bration krijgen. Wanneer je een bestelling plaatst van minimaal € 60,-mag je namelijk gratis artikelen uit de Sale-a-Bration brochure kiezen en deze stempelset is er een van. Ik kan hem je zeer aanraden want deze set is heel veelzijdig te gebruiken.

Textures & Frames stempelset, foto van Stampin’ Up! ©2021

Nadat ik het spreukje ook had uitgeknipt hem ik deze met Mini Stampin’ Dimensionals op de kaart bevestigd en het anker er bij geplakt.

Binnenkant

Omdat de kaart nogal donker is om op te schrijven heb ik een paneel aan de binnenkant geplakt waar ik het kleine ankertje op had gestempeld en ook zilver heb geheatembosst. Zo past de binnenkant perfect bij de buitenkant.

Totaal plaatje

Wil je precies zien hoe ik dit kaartje heb gemaakt, dan moet je dinsdag mijn YouTube kanaal in de gaten houden want dan komt het filmpje erop waarin je precies ziet hoe deze kaart tot stand is gekomen. Mocht je iets willen bestellen dan neemt deze link je mee naar de corresponderende productlijst. Hier kun je eenvoudig alles aan of uitvinken om te bepalen wat je wilt bestellen.

Voor nu wens ik je veel knutselplezier en tot de volgende keer,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice