Hallo Prulleke,

Helemaal ‘in’ op het moment is de floating frame techniek. En terecht! de techniek is weliswaar niet het makkelijkste maar het resulteert in 2 superleuke kaarten per keer. Bovendien kun je hem met bijna elke afbeelding uitvoeren.

Hoe ziet de Floating Frame techniek er uit?

Zoals ik al zei, ontstaan er 2 kaarten met deze techniek. De buitenste rand of wel de lijst en de binnenkant van de lijst. Het opvallende aan de techniek is dat alle onderdelen met Dimensionals aan de kaart zijn geplakt waardoor deze lijkt te zweven op de kaart.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om te beginnen stempel je de afbeelding(en) die je wilt gebruiken herhaaldelijk. Indien gewenst kleur je ze. Daarna stans, pons of knip je alle onderdelen uit. Nu komt het leukste stukje. Je gaat je volledige kaartpaneel bedekken met je afbeeldingen. Je kunt ervoor kiezen om je afbeeldingen los te houden van elkaar of om ze juist gedeeltelijk te overlappen met elkaar. Dan komt nu het moeilijke gedeelte:

Press ‘n’ Seal

Nu je alle onderdelen geplaatst heb moet je ze bij elkaar houden om ze te kunnen snijden met je stansen. Een geweldig hulpmiddel hiervoor is Press ‘n’ Seal van het merk Glad. Dit is een soort huishoudfolie met een licht plakkerig laagje. Het grote voordeel is dat het je papier niet beschadigd en doorzichtig is, dus je ziet wat je doet. Je plakt de folie over je paneel van stansjes heen zodat je ze in een keer kunt oppakken en op de snijpaat van je stansmachine kunt leggen. Nu kun je een rechthoek stans (of welke andere vorm dan ook) stansen uit het Press ‘n’ Seal vel. Zo ontstaat de lijst en het binnenste deel.

Opplakken

Nu je lijst en de binnenkant hebt, en alle onderdelen nog veilig aan het Press ‘n’ Seal zitten, kun je het geheel eenvoudig omdraaien en ieder figuurtje voorzien van dimensionals.

Wanneer je alle schutvelletjes hebt verwijderd kun je het lijstje op een basiskaart bevestigen en de binnenkant op een andere basiskaart. Nu hoef je alleen nog voorzichtig de Press ‘n’ Seal laag te verwijderen en de kaarten af te versieren.

Floating & Fluttering productpakket

Heb je in de januari-juni Mini Catalogus trouwens de Floating & Fluttering bundle gezien? Hij staat op bladzijde 61 en deze is perfect voor een techniek als deze omdat je er in keer niet alleen meerdere vlinder mee kunt stempelen, je kunt ze ook in klusters uitstansen. Hierdoor verloopt het hele proces net wat sneller.

Foto van Stampin’ Up!

Hoewel dit dus niet de makkelijkste techniek is, is hij (met het juiste materiaal) ook niet de moeilijkste. Het effect is heel leuk en het is altijd fijn om meer dan 1 kaart te krijgen uit een techniek.

Dat was het weer voor vandaag. Morgen ben ik terug met een nieuw bericht.

Tot dan!

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice