Hallo Prulleke,

Afgelopen vrijdag deelde ik op mijn YouTube kanaal een filmpje waarin ik een stuk of 6 verschillende manieren deelde om je embossing poeder te gebruiken. Ik begon met eenvoudig een spreuk met wit poeder embossen op een gekleurde achtergrond. Dit is een techniek die de meeste mensen wel een keer gezien hebben of het is de eerste techniek die ze zien met embossing poeder. Daarna liet ik een aantal andere manieren zien om het poeder te gebruiken.

Meer ideeën

Wat er echter nog gebeurde na het opnemen van het filmpje, was dat mijn hoofd niet ophield met technieken aanhalen. In al mijn jaren als iemand die knutselt heb ik vele technieken met embossing poeder voorbij zien komen. Zoals bijvoorbeeld emboss resist en de afgeleide variant daarop: Joseph’s Coat. Mijn hoofd ging onbewust door met meer technieken en daarom besloot ik vandaag een tweede filmpje te publiceren met nog een aantal technieken. Deze keer voornamelijk in combinatie met aquarel.

Elke kleur

Voor ik echter met aquarel begon, liet ik eerst zien dat het mogelijk is om in iedere kleur te embossen door Clear Embossing Powder te gebruiken over gekleurde inkt. Hierbij moet je uiteraard rekening houden met de kleur achtergrond waar je op stempelt. Je kunt bijvoorbeeld geen geel stempelen op donkerblauw en dan verwachten dat je het kunt lezen. Je zou wel geel op wit kunnen stempelen, clear heat embossen, en dan met de Joseph’s Coat/resist techniek het witte papier donkerblauw maken. Er is altijd wel een manier om voor elkaar te krijgen wat je wilt bereiken.

Watercolour Wash

Daarna begon ik met mijn aquarel technieken. Ten eerste een variant op de emboss-resist. Een watercolour wash over de embosste afbeeldingen. Op die manier kun je een perfecte achtergrond maken voor ieder project. Kies de tekst of afbeelding die je wilt hebben en voeg eenvoudig de kleurencombinatie er overheen die past bij je project. Ik koos er voor om te werken met de prachtige Happiness Abounds stempels te werken. Met de grootste bloemen kon ik een goede achtergrond maken.

Dammetjes

De laatste techniek die ik wilde delen wat het kleuren met water painters. Je kunt hiervoor aquarelpotloden gebruiken of de penselen gebruiken met de inkt uit je inktkussens. De lijnen met de heat emboss laag werken als een soort muurtje om de in te kleuren vlakken. Je blijft dus veel makkelijker binnen de lijntjes. Ook kun je zo makkelijker de schaduwen aanbrengen omdat het ‘dammetje’ voorkomt dat de donkere kleuren per ongeluk doorlopen in de lichtere stukken van het aangrenzende blad.

Tenslotte liet ik zien hoe ik de verschillende techniekvoorbeelden samenvoegde tot één kaart. Dit is natuurlijk geen vereiste maar ik wilde de mooie voorbeelden liever gebruiken dan aan de kant leggen.

YouTube

Het filmpje kun je hieronder terug zien. Ik link daarin ook het filmpje van een week eerder met de verschillende heat emboss technieken.

Wat is eigenlijk jouw favoriete manier om heat embossing te gebruiken? Heb je een techniek gezien die je nog niet kende? Gebruik jij embossing poeders wel eens voor een andere techniek? Laat het me weten in de comments onder dit bericht of onder het filmpje. Wellicht dat ik dan in de toekomst nog een filmpje kan maken met de voorgestelde technieken. Vergeet je in iedere geval niet te abonneren op mijn YouTube kanaal en druk ook even op het duimpje omhoog knopje. Ik waardeer het enorm.

Alvast veel kijk- en knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice