Hallo Prulleke,

Als echte Valentijnsbaby ben ik dol op de liefde, knuffels en kussen. Maar wist je dat je ook hele mooie afdrukjes kunt krijgen door je stempels elkaar te laten kussen. In mijn YouTube filmpje van vandaag liet ik 5 manieren zien hoe je dat kunt doen.

Naked Kissing

De eerste manier is naked kissing. Hierbij gebruik je een naakte stempel (waar dus geen inkt op zit) om eerst wat inkt te verwijderen van een andere stempel met inkt, voor je deze afdrukt. Je ziet het resultaat middenboven op de foto.

Reverse Kissing

De tweede manier is eigenlijk precies het omgekeerde en heeft daarom de naam Reverse Kissing. Je brengt in dit geval inkt aan op een stempel met een patroon en gebruikt een tweede stempel om dit patroon over te nemen. Je drukt dus alleen het patroon van de eerste stempel af, waar de tweede stempel afdrukt. Je ziet rechtsboven op de foto hoe het resultaat kan zijn met deze techniek.

Small Stamp Kissing

De derde techniek lijkt op de eerste. Het verschil is dat je niet een grote stempel gebruikt om inkt weg te halen maar in plaats daarvan een kleine stempel. Die kun je zo vaak kissen als je wilt. Denk er wel aan dat je steeds de kleine stempel schoon maakt tussen de kusjes door. Deze techniek is heel leuk met de juiste combinatie stempels. Rechtsonder zie je een voorbeeld met deze techniek.

Dirty Kissing

In plaats van inkt weghalen, kun je natuurlijk ook inkt toevoegen als je je stempels laat kussen. In mijn voorbeeld heb ik lichtblauwe inkt aangebracht op een afbeelding die ik overbracht op de andere stempel waar al bruine inkt op zat. Je kunt je voorstellen dat je hier hele leuke combinaties mee kunt maken. Denk wel goed aan de principes van kleurentheorie of probeer eerst op een oefenstuk of de kleurencombinatie die je hebt bedacht, ook echt mooi wordt. Linksonder zie je een voorbeeld van Dirty Kissing.

Generational Kissing

Wanneer je je stempels eerst afstempelt ben je bezig met stempelen met een tweede generatie. Dit werkt vooral mooi bij diepe kleuren. Wanneer je na het afstempelen, maar voor de definitieve afdruk met een tweede stempel een afbeelding kisst ontstaat generational kissing. Het resultaat zie je linksboven in de foto.

Uiteraard kun je ook combinaties maken van de verschillende technieken voor nog meer variatie. Ook zijn de stempels erg bepalend voor het succes of falen van de kissing technieken. Maar neem eens wat materialen en speel maar een keer. Het is echt leuk om te zien wat voor resultaten je krijgt. En dan is het aan jou of je er een achtergrond mee wilt maken of juist een aandachtstrekker op je project.

YouTube

Wil je liever zien hoe ik deze techniek uitvoer in plaats van alleen de omschrijving lezen. Dat kan! Het YouTube-filmpje is hier gelinkt:

Ik hoop dat ik je weer een beetje heb geïnspireerd om een stapje extra te willen zetten op je creative pad en dat je misschien zelf ook eens probeert om je stempels te laten kussen.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier,

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice