Hallo Prulleke,

Wanneer je begint met knutselen, is het soms intimiderend om de kaarten van anderen te zien. Die lijken zo ingewikkeld en mooi. De verleiding bestaat om te zeggen dat jij dat nooit zou kunnen. Ik ben hier om je te vertellen dat je het wel kan. In het YouTube filmpje dat ik gisteren deelde, zie je hoe ik de volgende 3 kaarten stap voor stap maakte. De grootste les hierin moet zijn, dat je een prachtige kaart kunt maken, ongeacht je niveau, ervaring en uitzet van creatieve materialen.

Beginner

Als beginner heb je vaak nog niet veel materialen om mee te werken. In mijn voorbeeld ga ik er van uit dat je een of twee kleuren inkt hebt, wat gekleurd kaartkarton en dat je embossing materialen hebt. Embossing is namelijk een geweldige techniek die veel impact heeft, veel mogelijkheden biedt en niet heel duur is in gebruik. In het filmpje zie je me een achtergrond stempelen op gekleurd kaartkarton. Dit doe ik door het woord af te stempelen en te herhalen zodat er een patroon ontstaat. Deze techniek is perfect voor beginners en staat niet alleen heel leuk op gekleurd, maar ook op simpel wit kaartkarton.

Over de achtergrond stempelde ik nogmaals het woord HELLO in een iets donkerdere kleur. Hiervoor zou je ook dezelfde inktkleur kunnen gebruiken als de achtergrond maar dan zonder eerst af te stempelen of je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor zwarte inkt. Om de basiskaart af te maken, stempelde ik met Versamark ink ‘friend’ dat ik met wit embossing poeder heat embosste. Dit soort eenvoudige kaarten met alleen papier, stempels en inkt kun je vinden met bijvoorbeeld de hashtag #simplestamping. Zelfs wanneer je maar beperkte materialen hebt, kun je namelijk al hele mooie kaarten maken.

Half-gevorderd

Wanneer je wat meer materialen hebt om mee te spelen, kun je bijvoorbeeld mijn tweede kaartje maken. Hierbij heb ik verschillende kleuren gebruikt om een achtergrond te stempelen op Basic White cardstock. Deze laag plakte ik op een Bermuda Bay basiskaart.

Op een ander stukje Bermuda Bay kaartkarton embosste ik opnieuw met witte embossing poeder ‘Friend’. Deze sneed ik uit met een van de zeshoekige stansen uit de Beautiful Shapes stansenset. Het woord ‘hello’ stempelde ik met Bermuda Bay inkt op Basic White kaartkarton en sneed ik voorzichtig uit met mijn papier schaar. Achter de vorm wilde ik nog wat lint gebruiken. Uiteindelijk koos ik voor het witte Baker’s Twine. De laagjes plakte ik met (mini) Stampin’ Dimensionals op en zo was de tweede kaart klaar.

Gevorderd

Als je al wat langer creatief aan de slag bent, is de kans groot dat je al wat meer materialen hebt. Voor mijn laatste kaartje heb ik dan ook verschillende kleuren cardstock gebruikt en verschillende stansen.

Ook heb ik wat Rhinestone Basic Jewels gekleurd met Stampin’ Blends Markers en toegevoegd voor een beetje bling. Dus hoewel de technieken hetzelfde zijn als voor de eerdere kaarten, is het de diversiteit aan materialen dat dit kaartje geschikt maakt voor een gevorderde kaartenmaker.

Filmpje

Wil je het filmpje waarin ik deze kaarten maak terug zien? Dat kan! Hieronder kun je meteen het filmpje bekijken. Vergeet niet om je te abonneren op het YouTube kanaal, een comment achter te laten en een duimpje omhoog te geven. Je comment mag je trouwens ook achterlaten onder dit bericht.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om met je knutselmaterialen aan de slag te gaan en een mooi kaartje te maken. Heb je nog spullen nodig? Je kunt ze bestellen via mij. Ik help je graag met je bestelling als je hem mailt naar leonie@prulleke.nl of je kunt hem zelfstandig plaatsen via de webshop. Denk bij een bestelwaarde onder €200,- aan de gastvrouwcode. Deze is tot 1 juli 2022 S3RDYTZM.

Veel knutselplezier,

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice