Hallo Prulleke,

Gisteren heb ik voor het eerst sinds november weer een Facebook Live uitzending gedaan. Ik had mijn pauze netjes aangekondigd om wat tijd met familie kunnen te besteden en om mijn schouderblessure te kunnen laten genezen. Ik ben blij je te vertellen dat beide zijn gelukt. Het was daarom ook extra fijn om iedereen weer te kunnen begroeten tijdens de uitzending.

Layout

Omdat ik zelf baat heb bij wat houvast in mijn creativiteit heb ik iedere maand een aantal thema’s dat ik laat rouleren en het thema voor de tweede week van de maand is een layout. Daar had ik deze schets voor gemaakt en gedeeld op Facebook, zodat mensen die mee wilden doen, de tijd hadden om zelf ook creatief aan de slag te gaan.

De layout is vrij eenvoudig met alleen een paar simpele vormen zodat je veer artistieke vrijheid hebt en de schets kunt interpreteren in een stijl die bij je past.

Sale-a-bration

In de uitzending maakte ik mijn kaart met in de hoofdrol een aantal Sale-a-bration artikelen. Tot en met 28 februari vieren we bij Stampin’ Up! namelijk Sale-a-bration. In deze periode kun je extra, gratis artikelen verdienen bij je bestelling. Wanneer je € 60,- besteld, kom je al in aanmerking voor deze producten. Sommige artikelen zijn gratis bij besteding vanaf € 120,-. Zo ook de producten die ik koos te gebruiken voor mijn kaart.

Dandy Designs DSP

Het eerste artikel dat ik gebruikte was het lente-achtige Dandy Designs designer series paper. Dit prachtige papier in zachte pasteltinten is ideaal voor de komende maanden. De patronen zijn neutraal en multi-inzetbaar en de kleurencombinaties zijn hemels. Het is papier wat je keer op keer zult pakken. En dat kan ook want in een pak zitten maar liefst 48 vellen dubbelzijdig papier met 24 verschillende patronen, 4 vellen van ieder. Je kunt er dus heel, heel veel mee maken.

Lieve Bloemen

Het andere artikel is de Lieve Bloemen stempelset. Deze Nederlandstalige set bevat een paar bloemen die je zo veel verschillende manieren kunt kleuren dat die alleen al de moeite waard is! De stempelset bevat de stempels waar mee je de bloem snel en eenvoudig kunt kleuren, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van je favoriete kleurmedium: stiften, alcohol markers, aquarelpotloden of inkt en een water painter. Wat je maar wilt. De stempelset bevat tevens 6 schitterende teksten in een heel mooi lettertype. De spreukjes zijn klein waardoor je ze zelfs op een drukkere kaart wel ergens bij kunt foefelen.

Mijn kaart

Als je wilt zien hoe ik de kaart precies heb gemaakt, kun je natuurlijk een kijkje nemen op de Prulleke Facebook pagina. Maar als dat te veel tijd kost, de uitzending duurt een uur, dan heb ik ook een werkbeschrijving gemaakt voor je. In deze PDF zie je de stappen die ik gebruikte om de kaart te maken. Hetgeen dat deze kaart bijzonder maakt is het feit dat de gestempelde cirkel niet volledig is gesneden. Ik heb de snijplaten voorzichtig geplaats tot aan de rand van mijn gestempelde afbeelding en daarna hetzelfde gedaan vanaf de andere kant. Het laatste stuk van de afbeelding heb ik vervolgens met mijn paper snips weggeknipt.

Andere kaarten

Doordat ik de schets al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Het verrast en verbaast me steeds als ik zie hoe anders onze resultaten zijn, ook al beginnen we met hetzelfde uitgangspunt.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een kleurencombinatie om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Dan moet je wel weten wat de regels zijn. Je mag geen kleuren weglaten of toevoegen. Je mag wel zwart, wit, vanille en metallics toevoegen. Deze vallen wat mij betreft onder basics. Ik zou niet weten hoe ik zou moeten knutselen zonder een van die erbij. Mocht je nu een van de kleuren niet hebben, kies dan een kleur die er zo dicht mogelijk bij zit. Dus geen Granny Apple Green vervangen met paars, maar met een vergelijkbare groene tint. Denk er aan dat het er wel op lijkt. Je kunt hem niet vervangen met een hele diepe donkere kerstgroen, dat is te verschillend! Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 18 januari ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice