Hallo Prulleke,

Afgelopen woensdag heb ik een Poll Project gedeeld in mijn Facebook Live uitzending op Prulleke – Onafhankelijk Stampin’ Up demonstratrice | Facebook. Zoals iedere week begon ik om 20:00u en hoewel ik wel een paar dingen had klaargelegd had ik nog geen idee hoe de uiteindelijke kaart er uit zou komen te zien omdat mijn kijkers de keuzes zouden maken aan de hand van Polls.

Welk kippetje?

Om te beginnen vroeg ik met welke van de Focus Bundle sets ik moest werken. Zoals jullie wellicht al hebben gelezen hebben we in de maand februari een dubbele focus bundle met de Hey Chick en Hey Birthday Chick productpakketten. Daarom wilde ik in deze Live uitzending een van deze twee sets gebruiken. Beide stempelsets bevatten dezelfde kippetjes in verschillende houdingen en ik wilde graag de kip met de wilde veren gebruiken.

Na het opgeven van de keuzes bleek de nieuwere Hey Birthday Chick de winnaar te zijn.

Kleurenkeuzes

Daarna was het belangrijk om te weten met welke kleurencombinatie ik zou werken. Ik bood de optie geel/oranje/rood en roze/paars. Het meer traditionele kleurenpallet van geel/oranje/rood won. Ik begon met het op maat snijden van verschillende stroken kaartkarton om daarmee mijn achtergrond te maken wat me ook leidde tot de volgende vraag.

Recht of scheef

Ik wist dat ik een achtergrond wilde maken met stroken kaartkarton maar deze kun je natuurlijk op allerlei verschillende manieren verwerken. Ik bood de opties schots en scheef of recht aan. Het bleek een moeilijke keuze want we hadden een 50-50 verdeling. Dat gaf mij de mogelijkheid om de doorslaggevende stem te geven en daarmee werd het schots en scheef.

Cirkel

Nadat ik alle strookjes had opgeplakt en mijn kip had gekleurd was het tijd om weer een Poll te plaatsen om te kijken hoe mijn kijkers wilden dat de kip verwerkt zou worden op de kaart. Ik bood de keuze op de voorkant of een raampje maken in de voorkant van de kaart en de kip aan de binnenkant plaatsen. De tweede optie had duidelijk de voorkeur en daarom stansde ik een raampje in de voorkant van de kaart terwijl ik mijn kijkers liet stemmen hoe we de cirkel moesten afwerken: met een gladde of een geschulpte rand. Mijn voorkeur was uitgegaan naar glad maar de meeste stemmen gingen naar geschulpt dus dat heb ik gedaan.

Afwerking

De laatste Polls die ik nog had voor deze kaart hadden te maken met de spreuk. Eerst mochten de kijkers kiezen tussen een witte strook met gekleurde inkt of een gekleurde strook met witte heatembossing. De witte strook won en dat leidden ons tot de laatste keuze: welke kleur inkt? Rood of oranje. Ineens bleken er wat technische issues te zijn waardoor maar 1 stem op tijd geregistreerd werd. Ik wilde al beginnen toen er nog twee stemmen op rood binnenkwamen. Ik besloot toch streng te zijn en me te houden aan het idee dat ze buiten de tijd waren en hield oranje aan als kleur voor de spreuk.

Als je wilt kun je de uitzending hier terugkijken. Het eindresultaat was een vrolijke warme kaart.

Alternatieve kaart

Deze keer heb ik niet tijdens de Live uitzending de kaart gemaakt met de andere keuzes. Het was te veel werk geweest om dat voor deze kaart voor te bereiden en daarom laat ik die andere kaart hier zien.

Deze kaart is gemaakt met de Hey Chick stempelset, in de paars/roze kleurencombinatie. De stroken die ik heb gesneden zijn recht, tegen elkaar aan opgeplakt. De cirkel is op de voorkant van de kaart bevestigd en met een gladde rand afgewerkt. De spreuk is met wit embossingpoeder gemaakt op een strookje Rich Razzleberry kaartkarton. Om wat diepte te geven aan deze kaart heb ik het kippetje en de spreuk met Dimensionals bevestigd op de kaart.

Ook deze kaart vind ik heel schattig geworden. Ik vind de alternatieve kleurkeuze wel leuk en prima passen bij deze vreemde vogel.

Welke kaart vind jij het leukste geworden en waarom? Welke keuze had jij gemaakt? Laat het me weten in de opmerkingen onder dit bericht.

Product of techniek

Volgende maand houd ik opnieuw een Poll Project tijdens mijn Facebook Live maar volgende week ben ik ook weer Live te zien op woensdag om 20:00u. Mijn uitzending zal dan in het teken staan van een Product of Techniek en ik heb inmiddels al een ideetje in mijn hoofd om te delen.

Gebruikte materialen

Wil je weten welke producten ik heb gebruikt voor het maken van deze kaarten dan zal ik een link plaatsen naar de productlijst op mijn webshop. Je hebt dan een compleet overzicht en kunt eenvoudig uitvinken wat je niet wilt hebben of misschien al hebt. Mocht je nog andere dingen van je eigen verlanglijst willen toevoegen, dan kan dat uiteraard ook. Heb je hulp nodig bij je bestelling? Ik wil je graag helpen dus neem gerust contact op met me.

Bestellen

Denk bij het plaatsen van een bestelling aan de gastvrouwcode als je bestelling onder € 200,- blijft. Als je mee wilt doen met de verzamelbestelling geef dan voor 15 februari je bestelling door. Ik neem dan de verzendkosten van Duitsland tot mijn huis voor mijn rekening. Je kunt je bestelling dan kosteloos bij mij ophalen of tegen betaling van de verzendkosten, door laten sturen naar jou thuis. Denk eraan dat dit mijn laatste verzamelbestelling is tijdens deze Sale-A-Bration periode en dus je laatste kans om gratis producten toe te voegen aan je bestelling vanaf € 60,-

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag en anders hoop ik dat je snel weer eens terugkomt naar mijn website.

Tot de volgende keer,

Blijf veilig, blijf thuis, blijf lekker creatief bezig

Leonie

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice