Hallo Prulleke,

Iedere woensdagavond ben ik om 20:00 op Facebook te zien voor een Live uitzending. Iedere maand heb ik een aantal herhalende thema’s waar ik mee aan de slag ga. Gisteren was het thema Tic-Tac-Toe.

Tic-Tac-Toe

Tic-Tac-Toe is de Engelse benaming van boter-kaas-en-eieren. In dit geval speel je het niet met cirkels en kruisjes maar wel met een bord met 9 vakjes. In ieder vak staat een aanwijzing. De bedoeling is dat je een winnende boter-kaas-en-eierenlijn kiest en de corresponderende aanwijzingen verwerkt in je project. Het bord van gisteren zag er zo uit:

  • SAB stempel betekent een gratis stempelset die beschikbaar is tijdens Sale-a-bration.

Mijn winnende lijn

Aan het einde van de uitzending deel ik altijd het thema voor de volgende week. Dit is zodat kijkers die dat leuk vinden, een week de tijd hebben om een project te maken voor de volgende week. Wanneer ze me een foto van hun creatie doorsturen, toon ik ze nadat ik mijn project heb gemaakt. Deze keer heb ik de lijnen afgestreept die iedereen had gebruikt en er bleek één lijn te zijn die niemand had gekozen: SAB stempelset – stiksels – pons. Ik maakte het daarom mijn uitdaging om die lijn te gaan gebruiken voor mijn project.

Adorable Owls

Het eerste artikel dat ik koos was mijn stempelset. Het moest een Sale-a-bration set zijn en aangezien ik al het een en ander had laten zien met de Lieve Bloemen set, besloot ik deze keer aan de knutsel te gaan met de Adorable Owls. Mijn uiltje kleurde ik met Crumb Cake, Petal Pink en Balmy Blue Stampin’ Blends Markers waarna ik het uitknipte.

Stitched With Whimsy

Mijn tweede aanwijzing was stiksels. Aanvankelijk had ik bedacht dat het leuk zo zijn om ze met een pen te tekenen langs de rand van mijn kaart. Tot ik me ineens bedacht dat dit de perfecte gelegenheid was om de Stitched With Whimsy stansen weer eens te gebruiken. Deze set stansen geven een patroon van een vrije gestikte lijnen die elkaar ook kruisen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze stansen lang niet zo veel heb gebruikt als ik dacht dat ik zou doen, toen ik ze kocht. Ik wilde in de achtergrond ook een kleurverloop (ombre) maken met blauwe inkt en mijn blending brushes. Dat kon gelukkig prima in combinatie met de stansen.

Cloud Punch

De cloud punch was de perfecte pons om toe te voegen aan de elementen die ik al had gekozen. Het zou extra bevestigen dat het uiltje door de lucht vloog en het bood een leuke manier om wat diepte te geven aan mijn kaart.

Andere kaarten

Doordat ik het bord met aanwijzingen al eerder had gedeeld, konden anderen foto’s aan me doorsturen van hun projecten. Deze kun je bekijken in een speciaal foto-album dat ik daarvoor heb aangemaakt op de Prulleke Facebook pagina. Ik mocht foto’s van 11 verschillende kaarten ontvangen. Van veel van de kaarten stuurden de makers meerdere foto’s door zodat je de kaarten ook in actie kon zien. Het is een genot om deze kaarten samen te kunnen bekijken. Er zitten zo veel prachtige stukjes techniek en uitwerking in. De combinaties die gemaakt worden en de inspiratie die gedeeld wordt maakt dit een van mijn favoriete onderdelen van de Facebook Live uitzending.

Volgende keer

Heb jij ook zin om een keer mee te doen met een Facebook Live challenge? Dat kan. Volgende keer heb ik namelijk een CASE om mee aan de slag te gaan.

Regels

Wil je meedoen? Dan moet je wel weten wat de regels zijn. Je kiest wat jou inspireert uit deze voorbeeld kaart en maakt jouw eigen project. Het kan een kaart zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt de layout gebruiken of de kleurencombinatie of het thema of een techniek die gebruikt is. Het maakt niet uit wat het is dat je inspireert. Gebruik het en maak jouw kunstwerk. Heb je je project (kaart, doos, 3D project, scrapbook layout….) klaar, stuur me dan een foto door en dan laat ik jouw creatie aan het einde van de uitzending zien.

Woensdag 1 februari ben ik om 20:00 u weer live op Facebook te zien. Hopelijk ben jij er bij.

Veel knutselplezier,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice