Hallo Prulleke,

Gisteren hebben we voor het eerst ooit tijdens een Facebook Live uitzending op mijn Prulleke Pagina een kleurencombinatie thema gehouden. Het werd warm ontvangen en in de weken voorafgaande aan de uitzending heb ik heel veel foto’s van kaarten mogen ontvangen. De deelnemers maakten met dezelfde kleuren de meest prachtige creaties en ik vond het een eer om ze aan iedereen te kunnen tonen.

Kleurencombinatie

Vroeger heb ik een tijd iedere maand een kleurencombinatie gedeeld. Ik gebruikte vervolgens die combinatie om iedere week een andere kaart te maken. Op mijn Pinterestbord kun je hier nog verschillende combinaties van terugvinden. Ook zie je de voorbeelden van anderen die dezelfde combinatie gebruikte. Omdat ik nu zo’n enthousiaste groep kijkers heb die zelf ook graag mee knutselen, leek het me leuk om dit thema nieuw leven in te blazen. De eerste combinatie voor de Facebook Live uitzendingen was deze:

Crushed Curry, So Saffron, Pacific Point en Balmy Blue

Spelregels

Natuurlijk heb ik wel een aantal spelregels:

  • Gebruik zo veel mogelijk actueel Stampin’ Up! materiaal. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar als iemand wil namaken wat jij hebt gecreëerd, dan is het wel zo fijn als ze de producten nog kunnen bestellen.
  • De kleurencombinatie mag aangevuld worden met de basics (zwart, wit en vanille) maar het is niet de bedoeling om andere kleuren toe te voegen of weg te laten. Witte vellum, metallics en bling mogen natuurlijk ook toegevoegd worden. Deze vallen voor mij ook onder de basics.

En dat was het eigenlijk. Er is dus heel veel mogelijk en zoals mijn vaste kijkers weten… er komt geen knutselpolitie.

Mijn kaart

Als ik eenmaal de kleurencombinatie heb bepaald, ga ik kijken welke stempelsets ik heb en welke ik kan gebruiken. Het vervelende was echter deze keer dat ik steeds merkte dat ik nog een extra kleur had gewild. Zoals een bruin of groen tint om iets met natuur of beestjes te doen. Cocktails kunnen natuurlijk ook altijd in alle kleuren maar ik wilde iet anders. Uiteindelijk koos ik toch voor een set met bloemen. Hand-Penned Petals heeft niet alleen prachtige afbeeldingen maar ook een hele toepasselijke spreuk: Anything is possible. Want ja, als we kaarten kunnen maken met nijpaardjes in een teiltje met een snorkel op, waarom dan geen blauwe bloemen met gele blaadjes. Alles is mogelijk.

Zo begon ik dan ook aan mijn kaartje. De frisse blauw met gele combinatie die ik in de lichte versie gebruikte om mijn afbeelding te kleuren, gebruikte ik in de diepere variant in de achtergrond en voor mijn spreuk. Althans, ik had met goud op het blauw geëmbosst. Het goud herhaalde ik door een lintje toe te voegen achter mijn bloemen en zo was mijn kaartje klaar.

Daarna liet ik alle prachtige kaartjes zien waarvan ik een foto had ontvangen. Allemaal heel verschillend en allemaal heel mooi. Het blijft echt gaaf om te zien hoe veel verschillende creaties ontstaan met eenzelfde uitgangspunt.

Tic-Tac-Toe

Daarna was het tijd om het thema voor volgende week te delen: Tic-Tac-Toe en het bijbehorende bord met aanwijzingen. Tic-Tac-Toe is de Engelse benaming van het spel boter-kaas-en-eieren. Voor mijn Facebook Live uitzending heb ik een bord met verschillende creatieve aanwijzingen voorbereid. Je ziet het bord hieronder:

Tic-Tac-Toe bord van juli 2022

Meedoen

Maak jij ook een kaart met de tic-tac-toe voor volgende week? De bedoeling is dat je een winnende boter-kaas-en-eieren-lijn kiest. Dus horizontaal, verticaal of diagonaal en de corresponderende aanwijzingen verwerkt in je creatieve project. Ik zou graag zien hoe jouw resultaat er uit ziet. Stuur me een foto en ik zal hem aan het eind van de aflevering met iedereen delen.

Heb je nog Stampin’ Up! producten nodig voor je aan de slag kunt? Daar help ik je, als onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice graag bij. Je kunt je bestelling zelfstandig plaatsen via mijn webshop. Hierbij is het slim om de gastvrouwcode te gebruiken. Mocht je het allemaal een beetje ingewikkeld vinden met techniek, dan kun je me ook een mailtje sturen met je bestelling (artikelnummers en omschrijving) en dan help ik je graag op die manier verder. Denk er aan: tot en met 31 augustus is het Sale-a-bration en ontvang je bij je aankopen vanaf € 60,- al gratis producten.

Volgende week ben ik om 20:00 u weer op Facebook Live te zien. Heb je zin om te kijken? Leuk, je bent van harte welkom.

Hopelijk tot dan en tot die tijd….

Veel knutselplezier,

Liefs

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice