Hallo Prulleke,

Wist je dat ik iedere woensdagavond te zien ben voor een Facebook Live uitzending? Ik begin om 20:00 uur en het duurt meestal ongeveer een uur. De inhoud van de uitzending wisselt en is afhankelijk van het thema van de week. De ene keer kun je mee knutselen als ik een Mystery Project deel, de andere keer kun je zelfstandig knutselen aan de hand van een boter-kaas-en-eierenbord gevuld met creatieve aanwijzingen en de volgende keer mag jij bepalen wat ik moet doen en gebruiken tijdens een Poll Project. Dat was het thema van afgelopen week en ik wil je laten zien wat ik toen maakte.

Poll Project

Mocht je nog nooit mee hebben gedaan met een Poll Project uitzending, ze zijn super leuk. Voorafgaande aan de uitzending zorg ik meestal dat ik een idee heb van wat ik zou kunnen maken en ik zorg dat ik voor de verschillende stappen meerkeuze vragen voorbereid. Zo was de eerste poll van afgelopen woensdag: wat zal ik gebruiken? Grijs of kleur? De twee antwoorden mogelijkheden komen in beeld waardoor de kijkers kunnen stemmen. Ik deel de resultaten ook netjes zodat iedereen ziet dat ik niet vals speel. Er werd gestemd op kleur.

Kleur

De volgende vraag was of het een roze/oranje combinatie moest worden, of een regenboog. Ook hier was het overduidelijk regenboog. Mijn kijkers houden van kleur. Hoewel ik op dit punt meestal laat kiezen welke stempelset ik zou gebruiken, gaf ik deze keer die keuze niet. Ik had vooraf al besloten dat ik de Amazing Silhouettes zou gebruiken. Als het een van de uni kleuren (roze of grijs) was geworden had ik gewoon inkt gebruikt om te stempelen. Maar omdat er was gekozen voor regenboog, kon ik een techniekje laten zien met wat billendoekjes.

Billendoekjes techniek

Sommige kijkers kende de techniek al, anderen nog niet. Dat is ook leuk aan zo’n uitzending. Je weet van te voren niet wie het al heeft geprobeerd en dus een handige aanvullende tip heeft. Bij de billendoekjes techniek maak je als het waren je eigen inktkussen. Je legt een stuk of 4 billendoekjes op een niet poreuze oppervlak, bijvoorbeeld een leeg stempeldoosje en druppelt er met navullingen voor de inktkussens druppels inkt op. Door verschillende kleuren door elkaar te gebruiken ontstaat een willekeurige combinatie. Je kunt ook kiezen om strepen te trekken of andere patronen te maken als je dat leuker vindt maar ik koos voor druppels. Omdat de Amazing Silhouettes stempels behoorlijk wat dicht oppervlak hebben, zijn deze zeer geschikt voor deze techniek. Ik bracht de inkt aan met een heen en weer wiebelende beweging en drukte de stempel af. Wanneer je de inkt wat langer laat intrekken in de billendoekjes krijg je een beter resultaat maar daar heb ik tijdens een live uitzending niet echt tijd voor. Ik heb nog een tweede afdruk gemaakt zodat we konden kiezen welke het beste was.

Spreuk

Nadat ik mijn afbeelding en achtergrond papier had, gaf ik de kijkers de kans om te kiezen met welke versiering we de kaart zouden opleuken. Dit was vooral belangrijk omdat ik het lint zou moeten strikken voor ik de laagjes kon opplakken. Het bleek ook de voorkeur te hebben van de kijkers en daarom strikte ik het lint om mijn gestempelde paneel. Vervolgens matte ik het met een stuk Bermuda Bay kaartkarton voor ik de volgende vragen stelde. Die gingen allemaal over de spreuk. Ten eerste of het op wit papier of gekleurd papier moest komen. Wat al snel gekleurd papier bleek te worden. Vervolgens mochten de kijkers kiezen of ik kleur op kleur moest stempelen of dat ik de spreuk moest heat embossen. Deze keer kozen de kijkers voor heat embossen. De derde vraag was welke spreuk ik moest gebruiken: Just Breathe of Thank You For Being My Friend wat leidde tot een heel gesprek over The Golden Girls. (Soms heb je niet veel nodig om me af te leiden). De laatste vraag over de vraag was of ik er een matje achter moest plaatsen. Maar dat vonden mijn kijkers niet nodig en dat was ik met ze eens.

Het is altijd wel leuk om te zien hoe de keuzes leidden tot de uiteindelijke kaart. Het bijzonder is ook dat wat de keuzes ook zijn, ik er alle vertrouwen in heb dat het resultaat mooi wordt. Mijn kijkers maken niet altijd de keuze die ik verwacht maar ze sturen me nooit fout. Wil je de Facebook Live uitzending terug kijken dan kan dat hieronder. Let wel op: het duurt even voor ik realiseer dat ik mijn microfoon niet aan heb staan en niemand me hoort…. het komt wel goed hoor.

Heb je zin om een keer mee te kijken naar een Facebook Live uitzending? Vanavond ben ik er weer! Om 20:00 u begin ik en dan ga ik een kaartje maken met het Abstract Beauty Prulleke Product Pakket. Hierover kun je meer lezen in dit bericht.

Hopelijk tot vanavond en anders tot de volgende keer.

Veel knutselplezier

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice