Hallo Prulleke,

Twee weken geleden liet ik een sneak peak zien van het project dat ik had gemaakt voor de Global Tutorial Theme Team bundle van februari 2024. Deze heeft deze maand het thema Dieren en ik was ervoor aan de slag gegaan met de Jungle Pals stempels en de Wensen uit het Hart stempelsets. Beide sets staan in de Sale-a-bration folder. Dat betekent dat je ze niet kunt kopen maar alleen gratis kunt kiezen wanneer je een bestelling plaatst ter waarde van minimaal €60,-.

Schetsen

Toen ik mijn ideeën aan het schetsen was, had ik nog 2 andere ontwerpen verzonnen van een vergelijkbaar kaartje met dezelfde stempelsets. Die wilde ik toch ook graag met je delen. Daarom krijg je vandaag alle drie de kaartjes in detail te zien.

Luiaard

Zodra ik de stempelsets had gepakt, vroeg ik me af of het mogelijk zou zijn om het te laten lijken of de luiaard aan een van de spreuken hangt. Tot mijn aangename verbazing, paste dit praktisch perfect! Ik stempelde mijn spreuk eerst op het Basic White kaartkarton met Pebbled Path inkt. Ik gebruikte mijn Misti, een stempelpositioneer hulpmiddel, om de luiaard op een stuk plastic te stempelen zodat ik het kaartje er daarna zo onder kon plaatsen, dat ik hem een tweede keer op de perfecte plek op het kaartje kon afdrukken. Vervolgens gaf ik hem wat kleur met de aquarelpotloden en water painters.

Het papier dat ik heb gebruikt in de achtergrond is ook een Sale-a-bration product. Dit is het Softly Stippled designpapier van pagina 8. Hoewel ik zelf niet zo van de bloemen ben, is de B-kant van dit papier ideaal voor scrapbooking! Vervolgens plakte ik alles op een Smoky Slate knuffelkaartje van 9 x 9 cm.

Toekan

Mijn andere idee was om de vogel, die ik hier als soort toekan heb gekleurd, over een spreuk te laten lopen. Het stempelen deed ik op dezelfde manier als bij het luiaardkaartje. Het kleuren was echter wat bewerkelijker. Ik wilde geen puur zwart gebruiken en koos daarom voor zwarte schaduw die overliep naar paars en donker blauw. Ik vind het effect wel leuk. Hoewel ik nu zie dat ik niet zo netjes in de lijntjes ben gebleven. In het echt valt het wel mee, maar op een ingezoomde foto zie je alles!

Ik koos voor een kleurrijk patroon van het Softly Stippled papier omdat de vogel ook zo kleurrijk is. Het geheel matte ik op een Calypso Coral knuffelkaartje. Deze had ik ook gesneden op 18 x 9 cm met een rillijn bij 9 cm.

Krokodil

De kaart die ik uiteindelijk voor de bundle heb gekozen was de krokodil-kaart. Dat was vooral omdat deze de meeste kleuren had. Ook was deze wat betreft het inkleuren net wat eenvoudiger dan de vogel. Aangezien het de bedoeling is dat we de kaarten maken voor beginners, leek me dit de beste keuze. Ik koos Softly Stippled papier met blauw en groen tinten omdat ik deze het beste vond passen bij de krokodil. Als contrast maakte ik het knuffelkaartje van Flirty Flamingo kaartkarton. Op die manier werd het roze uit de krokodil ook weer een beetje opgehaald.

Drie knuffelkaarten

En zo had ik dus redelijk eenvoudig en snel 3 knuffelkaartjes gemaakt. Deze ga ik aan ieder van mijn 3 kinderen een geven. Ergens verstoppen tussen de was van mijn dochter en in de broodtrommeltjes van m’n jongens steken. Het is altijd leuk als ze zo maar een kaartje vinden dat mama ergens heeft verstopt.

Global Tutorial Theme Team Bundle

Wil je nu meer projecten met dieren zien? Deze maand is Dieren het thema van de Global Tutorial Theme team. Dat betekent dat er nog veel meer inspiratie is met dieren. De bundle ontvang je als bedankje wanneer je een bestelling bij me plaatst, een workshop bij me volg of als je in mijn team Prullekes zit. Je kunt hem los bij me bestellen als je hem wilt hebben en geen andere aankopen wilt doen.

Tot de volgende keer,

Veel knutselplezier!

Liefs,

Leonie François

Onafhankelijk Stampin’ Up! demonstratrice